Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ющенко готує розпуск Верховної Ради?

Подія дня 8763 перегляди

Опубліковано - 1.08.2006 13:18 | Всі новини | Версія для друку

Ющенко готує розпуск Верховної Ради?
Ющенко готує розпуск Верховної Ради?
Президент України Віктор Ющенко планує провести сьогодні консультації згідно з статтею 90 Конституції України щодо дострокового припинення повноважень Верховної Ради України з головами депутатських фракцій, Головою Верховної Ради та його заступником.

У першій половині дня Президент вже провів зустрічі із керівниками фракцій БЮТ Юлією Тимошенко та блоку «Наша Україна» Романом Безсмертним. Заплановано зустріч із лідером фракції Партії регіонів Віктором Януковичем, повідомляє прес-служба Президента.

Під час зустрічей з Ю. Тимошенко та Р. Безсмертним йшлося про парламентську кризу і можливі шляхи виходу з неї. Також обговорювалося питання щодо дострокового припинення повноважень Верховної Ради, якщо протистояння в ній не вдасться врегулювати парламентськими методами.

Поза тим, позиція Президента щодо необхідності підписання Універсалу національної єдності залишається незмінною. Глава держави наголошує на важливості пошуку компромісу та порозуміння і вважає право на розпуск парламенту своїм останнім аргументом.

Янукович вже готується до розпуску

Один з лідерів Парії регіонів Євген Кушнарьов заявляє, що Партія регіонів готова до розпуску парламенту. "Ми маємо чіткий план дій на всі основні сценарії розвитку ситуації", - сказав Кушнарьов журналістам у вівторок, повідомляє "Українська правда" .

За його словами, в разі проголошення розпуску парламенту, ця Верховна Рада збереться на екстрене засідання і визначиться з подальшими кроками.

Кушнарьов також сказав, що при підписанні універсалу національної єдності, Янукович не має права ухилитися від тієї редакції, яка була затверджена політрадою Партії регіонів у вівторок зранку.

"Наш лідер готовий до підписання універсалу в такій редакції, яка була проголосована політрадою, але реакція інших фракцій нам поки невідома", - сказав він.

Депутат зазначив, що інший текст універсалу Янукоавич може підписати лише після нового засідання політради Партії регіонів.

За словами Кушнарьова, напередодні засідала робоча група з підготовки універсалу, яка визначила текст спірних пунктів.

"Вони стосуються теми федеративності, російської мови, релігії, НАТО і заявки про можливість створення нової коаліції", - сказав він.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Подія дня»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Біда України в тому, що нею правлять люди, яким вона не потрібна”
Михайло Грушевський

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.