Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Гарячий чай робить людей добрішими

Охорона здоров`я 7971 перегляд

Опубліковано - 27.10.2008 10:44 | Всі новини | Версія для друку

Гарячий чай робить людей добрішими
Гарячий чай робить людей добрішими
Американські психологи з Єльського університету разом з колегами з університету штату Колорадо прийшли до висновку, що гарячий чай або кава здатні стимулювати людину на прояв позитивних емоцій.

У ході наукового дослідження вчені вибрали групу добровольців, які під час чаювання, а також розпиття гарячої й холодної кави, повинна була вивчити досьє незнайомих людей та скласти свою думку про них.

У результаті з'ясувалося, що ті учасники експерименту, які пили гарячий напій, бачили в незнайомій людині багато позитивних рис, у той час як ті, хто пив охолоджений чай або каву, сприймали незнайомих людей не так доброзичливо.

Інший експеримент, у ході якого також потрібно було дати характеристику незнайомим людям, тримаючи теплі або холодні грілки в руках, показав, що ті люди, які тримали в руках гарячі грілки були добріші, ніж ті, хто тримав холодні.

Фахівці думають, що інформація про фізичне тепло й емоційну теплоту обробляється в тій самій ділянці головного мозку. Тому щоб стати добріше людині буде достатньо прийняти гарячу ванну або ж випити чашку гарячого чаю.

Варто зазначити, що таким явищем учені пояснюють і древні традиції різних народів знайомитися й продовжувати знайомство за чашкою чаю, кави або іншого гарячого напою.

Раніше вчені з Південної Кореї, Німеччини та Японії довели, що кава здатна боротися зі стресом, викликаним нестачею сну.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.