Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Дівчина-пілот захищатиме небо України

Захист держави Регіон: Харківська область 10180 переглядів

Опубліковано - 27.10.2008 15:33 | Всі новини | Версія для друку

Дівчина-пілот захищатиме небо України
Дівчина-пілот захищатиме небо України
У Харківському університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба відбувся випуск 36 молодих офіцерів – випускників авіаційного факультету.

24 жовтня у Харківському університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба відбувся випуск молодих офіцерів – випускників авіаційного факультету. Відтепер лави авіаційних частин Збройних Сил України поповнилися 36-ма лейтенантами. 4 червоних диплома, 6 – посвідчень військового льотчика ІІІ-го класу – відмінний результат їхнього навчання в Харкові.

Привітати молодих лейтенантів зі знаменною подією в їхньому житті на урочистий ритуал випуску прибули начальник штабу – перший заступник командувача Повітряних Сил ЗС України генерал-лейтенант Микола Петрушенко, представники місцевих органів влади і самоврядування, почесні гості, рідні та близькі лейтенантів.

Генерал-лейтенант Микола Петрушенко від імені командувача Повітряних Сил ЗС України привітав випускників із закінченням славетного навчального закладу та побажав молодим льотчикам бути завжди схожими на легендарного льотчика тричі Героя Радянського Союзу Івана Кожедуба, ім’я якого носить видовий вищий військовий навчальний заклад.

Емоційна промова начальника Харківського університету Повітряних Сил генерал-лейтенанта Віктора Ткаченка була сповнена сумом прощання зі своїми вихованцями та сподіванням на те, що усі вони своєю ратною службою й надалі будуть примножувати досягнення “чисельної армії” випускників Харківського університету та авіаційного факультету зокрема.

У числі рідних та близьких випускників, які були присутні на урочистостях, були і батьки лейтенанта Вікторії Мєкотової. Льотчик нового покоління винищувальної авіації, вона є продовжувачем військової династії у другому поколінні. Новим місцем служби дівчини стане одна з авіаційних бригад Повітряних Сил ЗС України, що у Криму. Тут, далеко від рідної домівки в Кіровограді, дівчина отримає можливість розпочати кар’єру військового льотчика та показати свої вміння в авіачастині, де ведеться напружена бойова підготовка.

За офіційним ритуалом, право прощання з Бойовим прапором Університету було надано випускнику, який закінчив навчання з дипломом з відзнакою лейтенанту Максиму Хабалову.

По завершенню офіційної частини церемонії випуску перед офіцерами та запрошеними гостями виступили художні колективи Слобожанщини.
Льотчик нового покоління лейтенант Вікторія Мєкотова з батьками.
Льотчик нового покоління лейтенант Вікторія Мєкотова з батьками.


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Справедливість без сили і сила без справедливості - обидві потворні”
Жозеф Жубер

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.