Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Інтернет залишиться територією свободи слова. Попри зазіхання держав

Медіа 9714 переглядів

Опубліковано - 28.10.2008 13:04 | Всі новини | Версія для друку

Інтернет залишиться територією свободи слова. Попри зазіхання держав
Інтернет залишиться територією свободи слова. Попри зазіхання держав
Провідні Інтернет-компанії світу дійшли згоди щодо запровадження для себе загального кодексу етики в мережі, яка захистить користувачів від зазіхань влади.

Нові правила, розроблені низкою компаній, серед яких, зокрема, Google, Yahoo і Microsoft, мають захистити в інтернеті свободу слова та приватну інформацію від зазіхань владних органів.

За очікуваннями, рекомендації «Глобальної інтернет-ініціативи» (The Global Network Initiative) схвалять цього тижня.

Ці рекомендації стимулюватимуть добровільне ухвалення провайдерами заходів, які не дозволяли б органам влади втручатися в життя мережі, зокрема, домагатися обмеження свободи слова чи доступу до персональних даних користувачів.

Ініціатива стала відповіддю на критику правозахисників на адресу Google и Yahoo за їхню співпрацю з владою Китаю і виконання ними вимог Пекіна про здійснення цензури й передачі даних про користувачів-дисидентів.

Від “Аратти”: Як ми переконалися на власному досвіді, цензура у мережі приваблює не тільки китайських комуністичних мастодонтів, а й братньо-совковське керівництво Росії.

Загальновідомі непоодинокі приклади, коли у РФ людей позбавляють волі тільки за те, що вони критично висловлюються на форумах на адресу кремлівських керманичів чи правоохоронних органів.

Втім, Луб'янка навіть намагається вести активні бойові дії у Інтернет-просторі інших держав, зокрема України.

Як ми писали неодноразово, у структурі ФСБ РФ є ціле управління, яке веде ідеологічну війну на різноманітних форумах (інернет-товариство їх вже охрестило як "Бригада сРу"). А там, де слово не діє - московські чекісти не зупиняються й перед терористичними атаками. Зокрема, майже 2 місяці тривала DDoS-атака на сервер "Аратти". Щоправда, майже безуспішно, бо на російське нахабство - завжди знаходиться природний розум українця. Проте, факт - все одно залишається прикрим фактом: ми змушені були обмежити доступ користувачам всесвітньої Мережі по за зоною UA-IX.

До речі, класовоблизьке українське керівництво, таємно заздрячи росіянам, також постійно робить спроби ввести цензуру в Інтернеті, проте, як кажуть: Україна - не Росія.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Медіа»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Уряди, в яких висловлюються протилежні міркування, придатні, доки царює мир”
Наполеон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.