Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вітамін від радіації

Невідоме 9626 переглядів

Опубліковано - 10.11.2008 16:40 | Всі новини | Версія для друку

Вітамін від радіації
Вітамін від радіації
Експерт із радіології Департаменту охорони здоров’я Нью-Йорка Деніел Хейс встановив, що одна з форм вітаміну D може захистити людський організм від радіоактивного опромінення невисокої інтенсивності.

На думку вченого, активна форма вітаміну D - кальцитріол - може послужити надійною речовиною-протектором. Його можна приймати і до, й після радіаційних аварій з низьким рівнем випромінювання, пише вчений у статті, опублікованій в Іnternatіonal Journal of Low Radіatіon.

Хейс доводить, що кальцитріол залучений в життєві цикли клітин, а також активізує рецептори вітаміну D в організмі, які забезпечують імунні реакції. Ці рецептори, у свою чергу, допомагають у виробництві білків, які захищають від радіації.

Уже давно в усьому світі шукають речовини, здатні без побічних ефектів перешкодити радіаційному ураженню тканин людського тіла, а значить - руйнуванню ДНК і розвитку раку.

Такі речовини можуть стати незамінними для космонавтів, тому що космічні кораблі, зокрема, беззахисні перед космічним випромінюванням і сонячною радіацією.

Як повідомлялося раніше, інший американський дослідник Дон Лакі заявив про те, що в малих дозах радіація навіть корисна для здоров'я людини і її варто застосовувати у медицині.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Невідоме»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.