Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


НБУ фактично відроджує кримінальний ринок валюти

Добробут 5573 перегляди

Опубліковано - 10.11.2008 22:53 | Всі новини | Версія для друку

НБУ фактично відроджує кримінальний ринок валюти
НБУ фактично відроджує кримінальний ринок валюти
Купити в Києві американську валюту непросто, зате її виставляють за помірною ціною - у середньому 5,80.

Виправдання торговців із приводу нестачі долара і євро прості: вони продають тільки те, що їм принесли, а люди зараз із іноземною валютою прощатися не хочуть.

Напередодні в столиці купити долар було практично неможливо. Фахівці говорять: це пов'язано з останньою постановою Нацбанку України, що заборонив комерційним банкам продавати валюту дорожче, ніж на півтора відсотка від офіційного курсу. А це невигідно самим фінансовим установам, тому що один відсоток від валютних операцій вони віддають у Пенсійний фонд. А працювати без прибутку і тим більше собі в збиток ніхто не буде. Саме тому готівкові долар і євро притримують.

Тим часом біля обмінників знову з'явилися спекулянти, у них валюта є завжди, але за іншим курсом. З нового ж року НБУ планує закрити всі обмінні пункти, тому придбати будь-яку іноземну валюту можна буде тільки в банках.

Від “Аратти”: Як ми бачимо, у банківського керівництва України так і не вистачило розуміння, що заборонами чи брехнею можна зробити вигляд подібності, але аж ніяк не вирішити проблему.

В даному випадку, зараз, через проміжок часу, який пройшов із введення так званого антикризового регулювання, створена видимість відсутності ажіотажу на ринку готівкової валюти. Але не із причини зниження ажіотажного попиту, а з причини відсутності готівки на легальному ринку.

І чого домоглися українські банківські керманичі? Подолали кризу? Та де там! Криза саме продовжує переможну ходу.

І ця переможна хода одразу ж проявилася наявністю спекулянтів біля обмінників.

Можна сміливо прогнозувати, що надалі лави бажаючих заробити на незаконних операціях - тільки зростатимуть. Бо теперішня дурнувата держава хоче позбавити громадян права вільно виконувати обмінні валютні операції там, де цим громадянам вигідно й зручно.

І можете не мати сумнівів: кримінальний і банківський бізнес скоро знову товаришуватимуть. Проти нас, громадян, зрозуміло.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У нашого Українського народу існує повір’я, що від тих батьків, які не дотримуються звичаїв, родяться діти, що стають вовкулаками. Вовкулака, бувши в людській постаті, до церкви не ходить, з людьми не вітається і звичаїв людських не знає”
Олекса Воропай

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.