Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В Україні вже настала криза. Що робити?

Економіка 7122 перегляди

Опубліковано - 13.11.2008 16:15 | Всі новини | Версія для друку

В Україні вже настала криза. Що робити?
В Україні вже настала криза. Що робити?
Глибокий спад у промисловому виробництві в жовтні є важливою тривожною ознакою того, що в економіці вже настала криза.

Як повідомили у ING Bank Ukraine, "стабілізація політичної ситуації та активні злагоджені дії уряду і парламенту по прийняттю інших антикризових заходів є першочерговими кроками на шляху подолання кризи".

Як раніше зазначалося, обсяги промислового виробництва в жовтні впали майже на 20% у порівнянні з жовтнем 2007р.)

Зменшення глобального попиту на сталь негативно позначилося на результатах українського промислового виробництва. "Ми знижуємо наш прогноз зростання промислового виробництва в 2008 році до 0.0% за рік, а прогноз зростання ВВП до 4.9%", зазначають аналітики ING Bank Ukraine.

"Такого стрімкого падіння за місяць не спостерігалося з середини 1990-х, коли Україна переживала сильний економічний спад внаслідок розвалу Радянського Союзу", - нагадують в компанії.

Це стало першою ознакою критичного скорочення виробництва в реальному секторі, що містить у собі високі ризики рецесії всієї економіки вже в кінці цього року.

Динаміка світових цін на сталь у поєднанні із практично повною відсутністю попиту на сталеливарну продукцію на внутрішньому та зовнішньому ринках посилили негативну тенденцію сталеливарного виробництва, яке в жовтні різко скоротилося на 35.6% за рік у порівнянні з падінням на 17.0% за рік у вересні.

Різке зростання обсягів промислового виробництва в жовтні минулого року (13.7%) виступило також чинником високої бази порівняння та негативно вплинуло на результати минулого місяця.

Оскільки сталеливарний сектор залишається найбільш важливим для українського промислового виробництва, робота інших пов'язаних з ним секторів знаходиться в тісній залежності від його потреб.

Зокрема, видобуток неенергетичних ресурсів скоротився на 18.9% за рік в жовтні, виробництво коксу упало на 43.9% за рік, електроенергії - на 14.4% за рік. При цьому, високі показники зростання в жовтні минулого року також значно вплинули на різке падіння обсягів виробництва коксу в жовтні 2008 г.

"Ми також очікуємо на початок рецесії ВВП в цьому році, так як результати чотирьох з семи основних секторів економіки залежать від динаміки зростання сталеливарного сектору", - зазначають у компанії.

Підтримка уряду все ще недостатня, і останнім вжитим кроком стало підписання меморандуму між урядом та сталеливарними виробниками, що передбачає можливе скорочення витрат виробників сталі, які у свою чергу обіцяють не скорочувати персонал і не зменшувати зарплати. Ми вважаємо, що у цього меморандуму буде незначний реальний ефект, поки уряд не вживе ніяких фактичних заходів, які б підкріпили його наміри, викладені в меморандумі.

Погіршення негативних результатів роботи іншого великого промислового сектора - машинобудування (-11.2% за рік) - є наслідком неспроможності банків надавати в повному обсязі автомобільні й інші роздрібні кредити.

У зв'язку з цим зменшився попит на машинобудівну продукцію на внутрішньому ринку. В інших секторах, орієнтованих на споживачів, а саме в харчовій та текстильній промисловості також спостерігався спад в жовтні на 8.9% і 6.3% за рік відповідно, а динаміка виробництва будівельних матеріалів у жовтні стала негативною (-6.8% за рік) в результаті низького попиту на будівельну продукцію з боку будівельного сектора, що знаходиться в даний момент на етапі застою.

"Хоча ми й припускаємо менш значне зниження обсягів промислового виробництва протягом двох останніх місяців цього року, результати жовтня змусили нас знизити свій прогноз зростання промислового до (0.0%) на весь рік з нашого попереднього прогнозу 2.1%. Згідно з нашими оцінками також буде спостерігатися незначна рецесія ВВП у 4-му кв. 2008 року і ми знижуємо наш прогноз зростання ВВП до 4.9% з нашого попереднього прогнозу 5.8% ", - зазначають у компанії.

Нагадаємо, що напередодні інвестиційна компанія Dragon Capital знизила прогноз зростання промислового виробництва України в 2008 році з 3,1% до 0%, а також оцінку приросту реального ВВП з 4,8% до 3,5% у порівнянні з 2007 роком.

Від “Аратти”: наразі, ми виборці, є свідками того, що купка авнтюристів, скерована із Банкової, бореться із кризою хіба що розлогими наборами псевдонаукових фраз, які насправді ж, за їхньою звичкою, є шумовим прикриттям, за яким чиновники тупо вирішують власні шкурні питання.

А що робити нам? Все просто - начасі робити висновки.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Від Трипілля українці як солідаристи тяжіють до кооперативної співпраці, але у 1929 році більшовики перетворили на колгоспи та радгоспи численні сільськогосподарські товариства, машинові товариства, товариства спільного оброблення землі, тощо...”
Юрій Липа

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.