Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Політика видатного банкіра Ющенка не знайшла підтримки на ринку

Економіка 5736 переглядів

Опубліковано - 14.11.2008 15:30 | Всі новини | Версія для друку

Політика видатного банкіра Ющенка не знайшла підтримки на ринку
Політика видатного банкіра Ющенка не знайшла підтримки на ринку
Штучна підтримка гривні з боку Нацбанку України викликає негативну реакцію у зарубіжних інвесторів.

Про це заявив сьогодні директор компанії Astrum Investment Management Максим Бланк, виступаючи на конгресі учасників ринку акцій.

"Зарубіжний інвестор ніколи не зайде у валюту, яка у будь-який момент може обвалитися. Тому він вкладатиме кошти в доларові облігації, або в євро, але ніяк не в гривневі інструменти. Тому, для відновлення припливу іноземних інвестицій необхідно, перш за все, подолати кризу недовіри до української національної валюти", - заявив М.Бланк.

Взагалі, на його думку, спроби адміністративного регулювання з боку держави посилюють кризу.

Як приклад він навів спроби державного врегулювання в США в 1929-1932 рр. "Тоді уряд адміністративними заходами боровся за здешевлення сільгосппродукції і із зниженням зарплати. У результаті, можна було спостерігати те, що згодом назвали гримасами ринку, коли вирощений врожай фермери знищували, тому що не могли продати його беззбитково, а в цей час у містах за безкоштовним супом шикувалися черги безробітних, які не могли знайти роботу за тими ставками зарплат, які встановлював уряд", - сказав Бланк.

Як ще один приклад неефективності державного втручання він навів азіатську економічну кризу 1997-1998 р., коли держава боролася з інфляцією шляхом посилювання монетарної політики, що призвело до обмеження кредитування в реальному секторі економіки і поглиблення економічного спаду.

У зв'язку з цим, Бланк назвав неефективною і помилковою нинішню політику Нацбанку України, який намагається діяти аналогічним чином.

"Не треба боятися двозначного показника інфляції, тому що посилювання кредитної кризи набагато страшніше", - сказав Бланк.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Причина того, що важко керувати народом, полягає в тому, що народ освічується і в ньому багато розумних ”
Лаоцзи

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.