Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


«Авто з українською душею» було презентоване на Днях діаспори в Україні

Українці в світі 22675 переглядів

Опубліковано - 26.11.2008 15:35 | Всі новини | Версія для друку

Власник «автомобіля з українською душею» Алла Олійник відкрита до співпраці!
Власник «автомобіля з українською душею» Алла Олійник відкрита до співпраці!
Унікальний автомобіль з українським міфічно-символічним розписом був презентований в Києві під час Днів діаспори в Україні. Автомобіль з українською аерографією став прикладом модернізації та осучаснення зразків української національної культури.

В Києві під час Міжнародного симпозіуму письменників, поетів та драматургів з числа закордонного українства президент Європейської Асоціації Українців Олексій Толкачов озвучив нагальне завдання модернізації та осучаснення української культури для її пропаганди за кордоном. Українська традиційна культура має бути не лише музейною минувшиною, але й жити в сьогоденні, в суспільстві сучасних людей. Ідея була широко підтримана учасниками Симпозіуму, які зазначали, що в ХХІ столітті українці мають знаходити нові сучасні способи пропаганди української культури та традицій.

Яскравим прикладом української традиційної культури в сучасних формах став унікальний «автомобіль з українською душею» - автомобіль Toyota, мистецьки розфарбований з використанням українських образів за технологією аерографії в рамках проекту «Втілення національної ідеї в автомобілі». Керівник проекту – директор творчого об’єднання “Art Strategy” Алла Олійник.

«Автомобіль з українською душею» став своєрідним втіленням національно-патріотичної ідеї як філософії та способу життя. За задумом, цей унікальний автомобіль сприятиме популяризації України як сучасної держави, а також спонукатиме молодь до творення, вивчення українських традицій, етносу, історичних і літературних символів української держави.

В основі оригінальної художньої ідеї лежить відмінне знання історії України, характерних образів українського етносу, а також популярних комп’ютерних символів сучасності. Автомобіль створює яскраву, привабливу, зрозумілу картину, що декларує людські цінності – добро, віру, любов. Автор проекту Алла Олійник обрала символами свого автомобільного проекту: Любов. Творення. Україна. Патріотизм.

«Автомобіль з українською душею» вже отримав особливу подяку та нагороду Київського Міжнародного автосалону SIA 2008 «За кращий автомобільний арт-тюнинг», «За кращий національно-патріотичний арт-тюнинг». В 2009 році Європейська Асоціація Українців планує провести автопробіг по містах Європейського Союзу з метою участі у закордонних культурних заходах задля популяризації України. Також планується виготовлення ще декількох автомобілів з українським міфічно-символічним розписом.

Власник «автомобіля з українською душею» Алла Олійник відкрита до співпраці!
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Українці в світі»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Скільки рабів, стільки ворогів”
Сенека

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.