Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Молдова оголосила себе “острівцем безпеки” посеред кризи

Світ навколо нас 5522 перегляди

Опубліковано - 3.12.2008 23:04 | Всі новини | Версія для друку

Молдова оголосила себе “острівцем безпеки” посеред кризи
Молдова оголосила себе “острівцем безпеки” посеред кризи
Молдова стала “острівцем безпеки” для іноземних інвесторів під час глобальної економічної кризи. Про це заявив перший віце-прем`єр, міністр економіки і торгівлі країни Ігор Додон.

За його словами, в республіці практично немає спекулятивного капіталу, який би міг спровокувати кризову ситуацію. Крім того, уряд і ЦБ збільшили резерви комерційних банків і ставку рефінансування по кредитах. "Чітка і вивірена лінія поведінки всіх гілок влади Молдови допомогла утримати ситуацію під контролем, на відміну навіть від найближчих сусідів", - наголосив міністр.

Він спрогнозував зростання ВВП в країні в 2008 році на рівні 6 відсотків, тобто в півтора рази вище, ніж 2007 року. При цьому інфляція може виявитися навіть нижчою за 10 відсотків.

Крім того, Додон сказав, що не чекає повернення молдавських гастарбайтерів, перекази яких відіграють значну роль в економіці, на батьківщину. "У Європі у нас не менше 300 тисяч уродженців Молдови, і ніхто поки не збирається повертатися", - зазначив він. Що стосується Росії, то молдавські гастарбайтери, які працюють там, за словами міністра, будуть переорієнтовані на державні проекти, зокрема, будівництво олімпійських об`єктів у Сочі.

Глобальна економічна криза торкнулася більшості країн Східної Європи. Практично в усіх державах регіону в 2008 році спостерігається зниження темпів зростання ВВП або навіть економічний спад. Деякі держави, зокрема, Україна і Угорщина, для стабілізації фінансової системи були вимушені звернутися за допомогою до МВФ.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Особа, що не володіє мовою народу, на землі якого проживає, - гість або окупант, або раб цього окупанта”
Карл Маркс

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.