Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вклади у золоті стають більш прибутковими

Економіка 6053 перегляди

Опубліковано - 4.12.2008 13:12 | Всі новини | Версія для друку

Вклади у золоті стають більш прибутковими
Вклади у золоті стають більш прибутковими
За останній місяць реальна ставка за вкладами в золоті зросла на 0,5%. Такого значного росту не було з початку 2008 року. Сама вартість золота виросла на 20% за той же термін, повідомляють експерти Простобанк Консалтинг.

Фахівці вважають, що у другій половині 2009 року тенденція може змінитися.

Середня реальна ставка за вкладами у золоті терміном на один рік на початку грудня склала 3,16% річних. При цьому на початку листопада вона становила 2,67%. Таким чином, за місяць ставка виросла на 0,49%. Слід зазначити, що до цього середня ставка за вкладами у золоті зростала дуже незначно, а то й зовсім падала.

Окрім зростання ставок за такими вкладами, привабливість депозитів у золоті посилюється ще й зростанням ціни дорогоцінного металу на 15% -20% за останній місяць в Україні. Однак експерти радять не довіряти привабливості вкладів. "На світових ринках курс золота вже вісім місяців як падає, українське ж зростання вартості, на мою думку, викликане зростанням курсу долара США до гривні і збільшенням внутрішнього попиту на жовтий метал", - вважає Олександр Сєдих, фінансовий директор Простобанк Консалтинг. - У другій половині 2009 року тенденція може помінятися, і гривня почне дорожчати, а це може привести до зниження вартості золота на українському ринку ".
Експерти вважають, що інвестувати у золото слід не з метою максимізації доходу, а щоб захистити заощадження від інфляційних та валютних ризиків.

"Інвестувати можна в сумі від 20 000 гривень на термін не менше 3 років, при цьому загальна прибутковість з урахуванням комісійних банку буде порівнянна з доходністю гривневого депозиту за цей період", - додає Олександр Сєдих.

Нагадаємо, у жовтні золотовалютні резерви Національного банку зменшилися на 14,9%, або на 5 605,42 млн доларів, склавши на 31 жовтня 31 923,18 млн доларів.

21 листопада повідомлялося, що виражений у доларах попит на золото виріс у третьому кварталі 2008 року на 45%, досягши рекорду у 32 мільярди доларів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ми не знаємо собі ціни, то чого ми варті?”
Микола Левицький

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.