Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У списку рівня свободи Україна посідає 87 місце у світі

Медіа 11172 перегляди

Опубліковано - 7.08.2006 15:09 | Всі новини | Версія для друку

Естонія видається найбільш вільною країною
Естонія видається найбільш вільною країною
Експерти агенства State of World Liberty розробили «карту свободи». До рейтигу увійшли 159 країн світу, яких оцінювали за кількома показниками – від свободи особистості до економічної свободи.

До основи були покладені результати минулих досліджень таких міжнародних інститутів, як The Heritage Foundation, Wall Street Journal, Frasier, Cato, організації Freedom House та «Репортерів без кордонів», повідомляє ІМІ.

Найвільнішим регіоном стала Європа, а найбільш вільною країною – Естонія. При цьому цікаво, що Естонія з жодного параметра пешого місця не посіла – з економічної свободи вона на 8-ій позиції, з управління та податків– 6-те, зі свободи особистості – займає 5-те місце.

Взагалі, як відзначають дослідники, з країн СРСР «задовільно» за рівень сободи можна поставити лише країнам Балтії – Литва, наприклад, посіла 16-те місце, Латвія – 21-е. Більше жодної держави не увійшло навіть до перших Тор-50 списку. У першій сотні з’явилися такі держави, як Грузія (58-е місце), Арменія (79-те), Україна (87-е) та Молдова (93-тє). Киргизія на 106-ій сходинці, а Росія посідає 124-ту позицію.

Найбільш невільними на пострадянській території визнали Узбекистан, Білорусь та Туркменістан – 152-те, 153-тє та 154-те місця відповідно.

«Авторитаризм все ще керує в цих країнах, які залишились радянськими в усьому, окрім назви», – говориться в доповіді State of World Liberty. Однак найгірше зі свободою в Північній Кореї – останнє 159-те місце.

Необхідно відзначити, що дане дослідження State of World Liberty скоріше аматорське — результати опубліковані на безкоштовному хостингу.

Десять найбільш вільних країн світу за рейтингом State of World Liberty:

1. Естонія;

2. Ірландія;

3. Канада;

4. Швейцарія;

5. Ісландія;

6. Багамські Острови;

7. Велика Британія;

8. США;

9. Кіпр;

10. Нова Зеландія.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Медіа»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми розпалюємо вогонь творящий. Якщо він гріє – хай. Втручатися не можемо, бо будь-яке насилля, навіть во ім’я істини, неминуче породить дисгармонію”
Олесь Бердник

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.