Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Екс-голова Львiвського апеляцiйного адмiнсуду втік колядувати далі

Кримінал Регіон: Львівська область 7661 перегляд

Опубліковано - 15.12.2008 12:39 | Всі новини | Версія для друку

Екс-голова Львiвського апеляцiйного адмiнсуду втік колядувати далі
Екс-голова Львiвського апеляцiйного адмiнсуду втік колядувати далі
Колишнього голову Львiвського апеляцiйного адмiнiстративного суду Iгоря Зварича, звинуваченого в отриманнi хабара в особливо великих розмiрах, оголосили в розшук, повiдомили в прес-службi СБУ у Львiвськiй областi.

За неофiцiйною iнформацiєю, правоохоронці вдалися до такого кроку пiсля того, як суддя залишив лiкарню, в якiй перебував останнiм часом, повідомляє Радіо Свобода.

Наразi місцеперебування Зварича невiдоме.

Раніше Генеральна прокуратура порушила проти нього кримiнальну справу за отримання хабара у розмiрi 100 тисяч доларів. У службових кабiнетах i квартирах семи суддiв Львівського апеляційного адмінсуду, зокрема й голови суду, провели обшуки, пiд час яких спiвробiтники Генпрокуратури i СБУ вилучили 1 мільйон доларiв i 2 мільйони гривень.

Минулого тижня Рада суддiв України на своєму засiданнi вирішила звiльнити Зварича з посади голови Львiвського апеляцiйного адмiнiстративного суду.

Довідка

Голову Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича під час отримання хабара затримали 2 грудня під час спільної операції співробітники УСБУ у Львівській області та Генеральної прокуратури України, – цю резонансну новину оприлюднили 4 грудня на брифінгу у Львові начальник УСБУ у Львівській області Анатолій Матіос та заступник головного управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури України радник юстиції 3-го класу Володимир Жербицький.

Три мішки грошей, вилучених у голови Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича та іще семи суддів під час обшуків 3 грудня, продемонстрували правоохоронці журналістам на брифінгу в УСБУ Львівської області. Один мільйон доларів та два мільйони гривень було вилучено частково безпосередньо у кабінетах суддів, а частково – в їхніх приватних помешканнях.

Натомість суддя Ігор Зварич пояснив, що вилучені кошти – це його власні з дружиною заощадження, а також «посівні гроші», що їх за українською традицією сіють гості під час поселяння у новий дім або офіс. Сам голова Львівського апеляційного суду планував ці кошти передати церкві. Також частина вилучених грошей, за словами Зварича, це зібранні кошти на ремонт приміщення суду.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Бог, що створив світ і все, що в ньому, бувши Господом неба і землі, не в рукотворних храмах живе ”
Діяння апостолів, 17, 24

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.