Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


12 серпня виконується 25 років першому персональному комп’ютеру

Технології 9431 перегляд

Опубліковано - 7.08.2006 18:16 | Всі новини | Версія для друку

Перша “персоналка” IBM 5150
Перша “персоналка” IBM 5150
Коли персональний комп’ютер IBM 5150 був представлений світу 25 років тому, для більшості спостерігачів стало абсолютно ясно, що компанія IBM запропонувала щось зовсім нове і незвичайне.

Перший персональний комп`ютер коштував 1565 доларів, був простий у використанні і займав порівняно мало місця. Компанія IBM розробила та впровадила його у виробництво всього лише протягом року.

IBM 5150 був оснащений процесором Intel 8088 з тактовою частотою 4,77 мегагерца і передвстановленою оперативною пам`яттю розміром 16 або 64 кілобайт. У першому ПК не було вінчестера, а дисковод треба було купувати за окрему плату.

До появи персональних комп`ютерів обчислювальні машини коштували до 9 мільйонів доларів, займали окреме приміщення, оснащене системою кондиціювання повітря та для свого управління потребували колектив програмістів і техніків чисельністю 60 чоловік.

ПК IBM змінив все це. Це була дуже маленька машина, яка могла не тільки обробляють інформацію швидше, ніж ті важкі обчислювальні комплекси 1960-х, але й виконувати функції домашнього ТБ, обробляти текст і запам'ятовувати більше слів, ніж величезна куховарська книга - і все це дешевше за 1600 доларів.

До ювілею один з перших персональних комп`ютерів IBM 5150 у робочому стані виставлено на інтернет-акціон eBay. Початкова ціна лота становить лише 9,99 долара. Торги триватимуть до 13 серпня 2006 року, повідомляє Лєнта.Ру.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія народу починається не з писемних згадок про нього, а з тих часів, які історична пам'ять цього народу зберегла””
Юрій Шилов

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.