Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Трагедія в Євпаторії. Слідство шукає причину вибуху

Надзвичайна подія 6558 переглядів

Опубліковано - 29.12.2008 12:27 | Всі новини | Версія для друку

Трагедія в Євпаторії. Слідство шукає причину вибуху
Трагедія в Євпаторії. Слідство шукає причину вибуху
Попри те, що офіційні особи назвали офіційну весію вибуху будинку у Євпаторії, слідство поки не може знайти їй достатніх підтверджень. Наразі відкинуто тільки одну весію: вибух побутового газу.

Експертна група Державного комітету із промислової безпеки, охорони праці й гірничого нагляду виключає несправність підвідних систем газопроводу як причину вибуху в житловому будинку №67 по вул. Некрасова у Євпаторії.

За словами голови групи Володимира Кисельова, такого висновку її члени дійшли на підставі досліджень стану газопостачального обладнання, що забезпечувала постраждалий будинок, повідомляє прес-служба Держгірпромнагляду.

"Випробування показали, що ГРП працює у відповідності до вимог нормативних документів. Не виявлено порушень і в роботі запобіжних приладів", - зазначив Кисельов.

Він також наголосив, що експертна група виключає можливість потрапляння побутового газу у підвальне приміщення будинку як найбільш ймовірного епіцентру вибуху. Це довели випробування підземної частини підвідного газопроводу та інженерних комунікацій будівлі.

Однією із основних залишається версія про вибух газовових балонів, що застосовуються для зварювальних робіт, що зберегалися у подвалі місцевим ЖЕКом. У підвалі 26 грудня знайшли 11 балонів, повідомили в Інформаційному центрі Держгірпромнагляду. За офіційною версією, нібито вибух стався з причини розгерметизації балону із киснем, який вибухнув, вступивши у реакцію мастильними матеріалами, що там зберегалися також.

До цього можна додати, що у підвалі зберегався й новий газ, який застосовується у зваренні. Керівник експертної групи Кисельов зазначив, що з’явились нові обставини. Зокрема, у знайдених балонах крім звичних бутану та кисню знаходився зовсім новий газ, так званий "МАФ", що має більшу летючість та значно менший поріг вибуховості.

Втім, вибухотехніки поки що не можуть точно сказати, що руйнування будинку сталося виключно від вибуху газу, оскільки самі балони знайдені зовні неушкодженими.

Саме це, ймовірно, стало приводом для появи версії про теракт. Цю версію оприлюднили російські медіа. Російські журналісти стверджкють, що свідки та військові, що мали справу з вибухівкою, помітили деякі дивні речі у тому, що сталося. "За наслідками цей вибух не був схожий на дніпропетровський, коли вибухнув газ. Той будинок буквально розвернуло, а цей ніби підкинули вгору, а потім опустили", - сказав експерт, попросивши не називати своє прізвище.

За "деякою" інформацією, у цьому будинку проживали кілька чеченських сімей, яких евакуювали в Євпаторію після першої чеченської кампанії в середині 90-х років, яка спровокувала кілька вибухів житлових будинків у Москві. Очевидно, вибухом в Євпаторії хтось хотів помститися за чеченцям за вбитих родичів, припускають росіяни.

Замість післямови. Наразі очевидно, що НП у Євпаторії вчергове засвітило повну неспроможність влади, на всіх її рівнях, реалізувати невід'ємні права громадян, гарантовані Конституцією. Система комуністичних ЖЕКів не тільки перетворилася на ватагу клептоманів та здирників, а вже становить реальну загрозу життю й здоров'ю людей.

Очевидно, що панельний будинок знаходився далеко не у безпечному стані, оскільки термін його експлуатації - вичерпався. Тому не можна виключати, що фатальним поштовхом до трагедії міг стати й теракт. І нас абсолютно не дивує, що першими про це заговорила "вільна" російська преса. Бо саме Луб'янка підозрюється у "спеціалізації" на вибухах цивільних будинків у Росії. Під певний політичний інтерес. І цей інтерес також присутній у АР Крим.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Російське духовенство завжди навчало паству свою не пізнавати і любити Бога, а тільки боятися чортів, яких воно ж і розплодило зі своїми попадями ”
Василь Ключевський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.