Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Сосиски і шинка сприяють раку шлунку

Охорона здоров`я 8511 переглядів

Опубліковано - 8.08.2006 17:50 | Всі новини | Версія для друку

Сосиски і шинка сприяють раку шлунку
Сосиски і шинка сприяють раку шлунку
Вчені встановили, що вживання продуктів з переробленого м’яса, зокрема бекону, сосисок, ковбаси і шинки збільшує ризик розвитку раку шлунку.

Вчені з Каролінського інституту в Стокгольмі проаналізували 15 досліджень, присвячених цій темі. В цілому, в них брали участь 4704 чоловік.

З’ясувалося, що при збільшенні споживання продуктів з переробленого м’яса на 30 грам у добу ризик розвитку раку шлунку збільшується на 15-38%.

"Наші результати дуже чітко показують взаємозв’язок між підвищеним споживанням продуктів з переробленого м’яса і раком шлунку", - повідомила керівник дослідження Сюзана Ларсон.

На думку вчених, підвищений ризик раку може бути пов’язаний з додаванням у ці продукти нітратів або впливом токсичних речовин, які утворяться при копченні м’яса.

Рак шлунку зустрічається досить часто. За статистикою, він займає 4-те місце за поширенням серед онкологічних захворювань і 2-е місце у світі серед причин смертей від онкологічних захворювань.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Бог, що створив світ і все, що в ньому, бувши Господом неба і землі, не в рукотворних храмах живе ”
Діяння апостолів, 17, 24

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.