Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Прем’єра у прем’єра

Подія дня Регіон: м.Київ 10042 перегляди

Опубліковано - 10.08.2006 20:43 | Всі новини | Версія для друку

Прем’єра у прем’єра
Прем’єра у прем’єра
Сьогодні відбувся перший вихід на «пресу» прем’єра Януковича. Прем’єра була короткою. І не надто інформаційно насиченою. Несподіванок було дві.

Перша. Віктор Янукович вибачився за передвиборчу риторику: «Чи я сказав необережне слово, я хочу вибачитись перед цими людьми. Я дійсно нікого не хотів образити», - сказав Янукович. – «Я закликаю всіх політиків перегорнути цю сторінку і йти далі в майбутнє разом. Там, де були порушення законів, ми повинні їх визнати і мабуть вибачитись. Де були зайві емоції і їх висловлювали в ЗМІ, треба вибачатись. Я це зробив».

Друга. Несподівано прем’єр Янукович визнав, що так звана проблема федералізму, до речі ініційована не ким іншим, як партією «Регіонів», як виявилося була «емоційною». «Питання федеративного устрою виникло на емоційному ґрунті під час президентських виборів. Це було відповіддю частини населення, яка вважала себе, так би мовити, приниженою, дискримінованою», - зазначив Янукович. – «Ми як політики відреагували на цю позицію (населення). Ми не ставили це питання ребром, а лише запропонували дискусію». Як виявилося, все просто: була частина населення (очевидно із числа його однопартійців) і виникла дискусія. Якщо можна назвати дискусією настирливі спроби розколоти державу навпіл, то з гумором у прем’єра все в порядку. Але втішає єдине: тепер, за словами універсального прем’єра, буде лише «розширення прав місцевого самоврядування». Будемо сподіватися, не емоційне.

Слід зазначити, що прихід «антикризового» прем’єра до влади, аж ніяк не вплинув на вже традиційну для України, кризу на паливно-мастильному ринку. І оскільки ціна на пальне є базовою – то на неминуче здороження товарів й послуг. Тут глава уряду був не зовсім конкретним, пообіцявши розібратися із трейдерами. «Я на понеділок запросив усіх трейдерів, хто постачає нафтопродукти в Україну, і за старою нашою звичкою, яку ми встановили у відносинах між урядом і нафтотрейдерами, ми в обов’язковому порядку розглянемо меморандум і підпишемо його». – сказав Янукович. – «Ми чітко собі уявляємо, якою має бути ціна в Україні (на бензин). Тому ми будемо шукати оптимальний шлях домовленостей». Хоча очевидно, що не зовсім чітко уявляється, якими ринковими методами можна вплинути на монополіста, яким є російські трейдери на вітчизняному ринку. Як ілюстрація – може служити щойно відновлена вільна економічна зона «Донбас», дітище прем’єра, де ціни на пальне б’ють всі рекорди. Мабуть для деяких земляків глави уряду розпочалося «зростання добробуту вже сьогодні», обіцяне під час виборів.

Януковича можуть питати лише обрані журналісти і показувати обрані канали?

"5 канал" не зміг показати наживо прес-конференцію прем’єр-міністра Віктора Януковича, оскільки ексклюзивне право на трансляцію було надано іншому каналу, повідомляє "Українська правда".

Новопризначений речник Прем'єра Денис Іванеско повідомив журналістці телеканалу, що в особистій розмові з керівництвом одного з інших телеканалів уже надав ексклюзивне право на трансляцію", - повідомляє 5 канал.

При цьому він також заявив, що за півгодини запит на трансляцію не подають.

Канал наголошує, що "жодних документів, які б регламентували надання ексклюзивних прав на трансляцію прес-конференції прем'єра - не існує".

Трансляцію прес-конференції вів Перший національний канал, на якому до останнього часу працював Іванеско.

Під час прес-конференції питання прем’єру змогли поставити лише п’ять журналістів, хоча бажаючих було значно більше.

При цьому журналісти, що стояли попереду в черзі до мікрофона заявляли, що вони вже внесені в список на запитання.

Сам прем’єр заявив, що він не знає нічого про проблеми 5 каналу з трансляцією і попросив з'ясовувати ситуацію з його прес-секретарем. Він також пообіцяв журналістам регулярно з ними спілкуватися, але не вказав періодичність.

В свою чергу 5 канал заявив про порушення Законів «Про інформацію» та «Про телебачення і радіомовлення» у зв`язку з забороною знімальній групі «5 каналу» організації прямої трансляції прес-конференції Прем’єр-міністра України Віктора Януковича.

Іванеско погодився стати прес-секретарем Януковича після Герман і переспаної ночі

Віктор Янукович, під час своєї першої конференції дозволив своєму новому прес-секретарю Денису Іванеско, розповісти всю правду про своє призначення. Але після першого речення перебив і розказав, що насправді Іванеско йому сподобався своєю швидкою реакцією під час ефіру на УТ-1.

Справді. Швидкість реакції - не остання якість для роботи з Віктором Федоричем. Не встигнеш вчасно відхилитися - отримаєш у вухо. Це в кращому разі, зауважує ОБКОМ.

Сам же Іванеско розказав, що цю посаду йому запропонувала Ганна Герман і він не погодився, але переспавши ніч, він свою думку змінив, зауважив він, - пише ІМІ.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Подія дня»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

В цілому, люди працюють більш напружено й більш інноваційно, якщо їх не примушують. Зовсім інша картина там, де їм жорстко вказують, що робити”
Соічіро Хонда

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.