Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Британська газета The Sun повідомила про виявлення Атлантиди за допомогою Google Ocean. Google заперечує

Невідоме 14332 перегляди

Опубліковано - 25.02.2009 03:18 | Всі новини | Версія для друку

Британська газета The Sun повідомила про виявлення Атлантиди за допомогою Google Ocean. Google заперечує
Британська газета The Sun повідомила про виявлення Атлантиди за допомогою Google Ocean. Google заперечує
Британська газета The Sun повідомила про виявлення дивного об’єкту за допомогою програми Google Ocean. На думку істориків, що вивчають Атлантиду, об’єкт може бути залишками затонулого континенту або острова.

Незвичайна структура є прямокутником розміром з Уельс. Усередині прямокутник покреслений лініями, пересічними під прямим кутом. Об'єкт знаходиться приблизно за тисячу кілометрів від північно-західного побережжя Африки неподалік від Канарських островів. Точні координати знахідки - 31 градус 15 мінут 15,53 секунди північної широти 24 градуси 15 мінут 15,30 секунд західної довготи. На мапі, яку додаємо нижче, можна побачити це місце.

За словами керівника історичних програм в музеї штату Нью-Йорк (The Sun пише, що дослідник працює в Університеті штату Нью-Йорк) Чарльза Орсера (Charles Orser), дивний об'єкт знаходиться в одному з найбільш вірогідних місць існування міфічного континенту.

Атлантида вперше згадується в діалогах Платона "Крітій" і "Тімей". Він посилається на слова афінського політика і поета Солона. Згідно свідчень Платона, Атлантида занурилася під воду близько 9000 року до нашої ери в результаті природного катаклізма.
Google спростував відкриття Атлантиди

Представник компанії Google пояснила природу дивного об'єкту, виявленого в Атлантичному океані за допомогою сервісу Google Ocean, повідомляє портал TechRadar.

Прямокутна структура, яку газета The Sun назвала можливими залишками Атлантиди, насправді є артефактом, отриманим при зборі топографічних даних.

Лаура Скотт (Laura Scott), яка представляє Google, пояснила, що інформацію про поверхню океану часто збирають, використовуючи кораблі зі встановленими на них сонарами. Сонари використовуються для визначення рельєфу морського дна. Рівні лінії відповідають траєкторіям руху кораблів в той час, коли сонари на них включені.

Від “Аратти”: Щось надто підозріло рівно рухалися кораблі з сонарами, вимальовуючи правильні лінії, що перетинаються під прямим кутом... Та й океанське дно на схід від знахідки, та навколо Канарських островів, також посічене дивними лініями.


Переглянути більшу мапу

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Невідоме»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Людина – це духовна істота. Саме тепер на часі звернення до традицій і духовності рідного народу. Чесність, щирість, мудрість – ось що вимагається від нових людей України. Потрібна Нова Січ – Духовна Січ! ”
О.Бердник, український філософ і письменник, засновник Української Духовної Республіки

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.