Аратта - На головну

17 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Свій свояка - бачить здалека. Підрахуй підписався за кримінального авторитета

Скандал 11442 перегляди

Опубліковано - 23.03.2009 17:29 | Всі новини | Версія для друку

Для пересічного одесита він депутат Ігор Марков, а для кримінальників - авторитет “Марадона”
Для пересічного одесита він депутат Ігор Марков, а для кримінальників - авторитет “Марадона”
Одеські патріотичні організації вимагають від міліції довести до суду резонансні справи проти депутата міської ради Ігоря Маркова.

Ця вимога міститься в поширеній сьогодні заяві «щодо бездіяльності місцевих прокурорських і правоохоронних органів з протидії розпалюванню міжнаціонального протистояння, міжконфесійної ворожнечі і проявів сепаратизму з боку екстремістських структур, зокрема, так званої партії «Родіна» та організації «Єдіноє отєчєство».

Документ підписаний лідерами обласних організацій «Просвіта», Асоціації козацьких товариств «Січ», Чорноморського гайдамацького з`єднання Українського козацтва, партії «Реформи і порядок», Української народної партії та інших організацій Одеської області.

Вони вимагають від органів прокуратури і внутрішніх справ «не допустити «спуску на гальмах» резонансних кримінальних справ проти депутата-українофоба Ігоря Маркова».

Автори документа зазначають, що «останнім часом у «морській столиці» почастішали зухвалі напади на громадян з боку тренованих молодчиків, які представляються партійцями «Родіни» і активістами «Єдіного отєчєства». Вважаємо це наслідком того, що досі не дана належна правова оцінка з боку місцевих правоохоронців і прокуратури фактам жорстокого побоїща учасників пікету біля облдержадміністрації 2 вересня 2007 року, нападу на офіс обласного об`єднання «Просвіта» 22 вересня 2008 року, участі одеських «родінців» у сепаратистських зборищах на Закарпатті і в Криму, а також публічним закликам керівництва «Родіни» через підконтрольні ЗМІ до протиправних діянь, спрямованих на повалення влади і розчленування Української держави, розпалення міжнаціональної і релігійної ворожнечі».

«Представники громадських і політичних організацій Одеської області украй занепокоєні бездіяльністю органів правопорядку щодо протидії зухвалим шабашам «родінців», очолюваних Марковим, якого з 90-х років іменують у кримінальних колах «Марадоною», - наголошується в заяві.

За словами підписантів документа, «безкарність організаторів протиправних акцій привела 21 березня і до зухвалого нападу великої групи охоронців лідера «Родіни» Маркова на співробітників Служби безпеки України». Дійшло до того, що «підозрюваний правоохоронцями в скоєнні двох злочинів, але не ізольований від суспільства І.Марков навіть здійснив цинічний допит захоплених, який транслювався підконтрольним йому телеканалом».

«Якщо державні правоохоронні структури не здатні забезпечити спокій, громадянський мир і територіальну цілісність держави від посягань проросійських екстремістських структур, що підгодовуються з-за кордону, то в нас не залишається іншого вибору, окрім звернення за підтримкою до патріотів усієї України і створення добровільних формувань з охорони громадського порядку, відповідно до чинного законодавства, здатних виконати функції, які не можуть або не хочуть здійснювати корумповані вартові порядку», - заявляють лідери одеських організацій національно-патріотичного спрямування.

Вони також нагадують, що «ще у вересні 2007 року заступником начальника Слідчого управління УМВС України в Одеській області порушено кримінальну справу за фактом жорстокого побиття бойовиками Маркова «просвітян» та інших учасників пікету біля будинку облдержадміністрації, згідно зі ст.296 Кримінального кодексу України. Проте за півтора року жодного з винуватців, які задали численні забої і травми учасникам акції, четверо з яких були госпіталізовані, не притягнуто до кримінальної відповідальності».

Як повідомлялося раніше, сьогодні нардеп-регіонал Сергій Ківалов звернувся у ГПУ щодо інциденту, який стався у суботу біля офісу партії "Родіна" у Одесі. Із якогось дива нардеп приплів до проросйської партії зятя та дочку Тимошенко.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків”
Юрій Липа

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.