Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


«Бойка» команда

Економіка 8196 переглядів

Опубліковано - 14.08.2006 13:55 | Всі новини | Версія для друку

«Бойка» команда
«Бойка» команда
Команду новий Міністр ПЕК підібрав «зоряну», відповідно до себе.

Юрій Бойко став першим міністром, який практично повністю сформував команду. Це і зрозуміло, ПЕК - основний проблемний напрям, кроки в якому необхідно робити дуже оперативно. З цим пов’язані і метання Юрія Бойка між Москвою і Києвом, і ухвалення швидких кадрових рішень.

Отже, на минулому тижні Юрій Бойко отримав відразу чотирьох заступників: Вадима Чупруна, Юлія Іоффе, Олексія Шеберстова і Юрія Коврижкіна. Кожен із них, поза сумнівами, фігура.

Вадим Чупрун – донецький губернатор (який не відбувся), очевидно, займатиметься питаннями, пов’язаними з поставкою туркменського газу. Нагадаємо, що до поста глави Донецької ОДА він перебував в Ашгабаді на посаді посла. Причому, за розхожою думкою, мав дуже навіть непогані особисті контакти з Сапармуратом Ніязовим, виступаючи на застіллях тамадою. З урахуванням того, що в Середній Азії особистий контакт вартий багато чого, фігура Вадима Чупруна може серйозно допомогти у перемовинах. Отже, абсолютно очевидно, чому Бойко поставив його займатися газовою сферою.

«Любитель» Олексія Івченка Юлій Іоффе – поза сумнівами, фігура першого дивізіону української політики. Побувавши у всіх партіях, починаючи почивших у Бозі «трудовиків» і закінчуючи об’єднаними есдеками, він знайшов свій притулок під крилом нинішнього шефа Юрія Бойка в Республіканській партії України.

Юлій Іоффе – представник «першої» донецької хвилі в Києві. На пост віце-прем’єр-міністра з питань ПЕК він прийшов ще в 1992 році із співтоваришами Ландиком і Звягільським. Новий заступник міністра - чоловік близький до вугільної «теми», принаймні, вся його кар’єра до приходу у владу була пов’язана саме з цим. Вугільна галузь – офіційна його позиція і на нинішньому посту.

Проте думається, що на практиці в міністерстві Бойка його основною місією будуть зовсім не шахти – для цього є відомство Тулуба. З урахуванням того, що нещодавно Юлій Іоффе, маючи ще депутатський мандат, виступав главою тимчасової слідчої комісії ВРУ, яка розслідувала фінансово-господарську діяльність НАК «Нафтогаз України», в міністерстві він також може займатися НАК. Це дасть можливість Юрієві Бойку хоча б частково відновити вплив у НАК «Нафтогаз України», навіть якщо він програє Андрію Клюєву боротьбу за призначення його глави.

Олексій Шеберстов – також фігура досить відома. Курирувати, за повідомленням міністерства, він буде теплову енергетику. У владі новий заступник міністра вже був, займаючись, як правило, електроенергетикою. Наприкінці 90-х обіймав навіть пост Міністра ПЕК. До цього мав інтерес у компанії ТОВ «Енергетична консалтингова група» («ЕнКоГ»), яка спільно з компанією «ІНЕКО-Менеджмент» створила інвестиційну групу IMEPOWER, президентом якої Шеберстов і є на сьогодні. Ця компанія спеціалізується на реалізації проектів у сфері енергетики і інфраструктури, інжинірингових послугах, приватизації і реструктуризації підприємств.

Четвертий заступник міністра – атомник Юрій Коврижкін. У владі він уже побував на посту віце-президента «Енергоатому», куди був призначений в 2002 році із Запорізької АЕС. Злі язики твердять, що за нинішнім заступником міністра стійко закріпилося прізвисько «Юра-ПДВ», яке він отримав від росіян за аналогією з Михайлом Касьяновим, котрого, як відомо, називали «Міша–2%». Юрій Коврижкін – це, очевидно, відповідь Юрія Бойка на компроміс по Юрію Недашківському, який має всі шанси залишитися на позиції глави «Енергоатому».

Як бачимо, команду новий Міністр ПЕК підібрав «зоряну», відповідно до себе. «Сірих» чиновників тут не знайти. Сподіватимемося, що ефективність практичної роботи від подібних призначень буде не меншою, ніж яскравість фігур.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Уряди, в яких висловлюються протилежні міркування, придатні, доки царює мир”
Наполеон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.