Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Азаров: Україна зацікавлена у створенні зони вільної торгівлі в ЄЕП

Економіка 8683 перегляди

Опубліковано - 15.08.2006 21:27 | Всі новини | Версія для друку

Азаров: Україна зацікавлена у створенні зони вільної торгівлі в ЄЕП
Азаров: Україна зацікавлена у створенні зони вільної торгівлі в ЄЕП
Європейський вибір України не ставиться на противагу інтеграційним процесам, які відбуваються в СНД і в рамках формування Єдиного економічного простору (ЄЕП).

Про це перший віце-прем’єр-міністр, міністр фінансів Микола Азаров заявив під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Білорусь в Україні Валентином Величком, повідомили «proUA» в прес-службі Міністрества фінансів.

За його словами, Україна зацікавлена і готова брати активну участь в створенні повномасштабної зони вільної торгівлі без обмежень і виключень в рамках ЄЕП.

В ході зустрічі Азаров підкреслив, що Україна зацікавлена в розвитку добросусідських взаємовигідних відносин з Білоруссю і готова до конструктивного політичного діалогу з усіх питань двосторонньої співпраці.

Азаров запевнив Величка, що одним з головних пріоритетів українсько-білоруської співпраці є продовження нарощування торговельно-економічної співпраці. За словами першого віце-прем’єр-міністра, враховуючи темпи зростання взаємного товарообігу, є всі підстави прогнозувати, що за підсумками 2006 року він перевищить 2 млрд. дол. США.

Під час бесіди перший віце-прем’єр-міністр, зокрема, зазначив, що перспективним напрямом співпраці між Україною і Білоруссю є транспортування, зберігання і переробка енергоносіїв.

Крім того, Азаров зазначив, що невідкладного вирішення вимагає питання створення максимально спрощеного порядку проїзду ділянки автомобільної дороги Славутич – ЧАЕС робочими, транспортними засобами і вантажем ЧАЕС, а також іноземними фахівцями, що пов’язане зі вступом до активної фази будівництва нового безпечного саркофага над об’єктом „Укриття”.

Перший віце-прем’єр-міністр зазначив, що перед новим українським урядом стоїть важке завдання щодо продовження вже початих і реалізації нових системних економічних реформ, основною метою яких повинне стати забезпечення економічного процвітання України і добробуту громадян.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шануй, Україно, святині свої! Бо вони ж – всесвітньої, загальнолюдської ваги; земна цивілізація виросла з них.”
Юрій Шилов

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.