Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Здійснилася мрія Леоніда Бикова - його фільм «У бій ідуть лише старики» став кольоровим

Технології 14573 перегляди

Опубліковано - 30.04.2009 02:11 | Всі новини | Версія для друку

Штірліц також став кольоровим
Штірліц також став кольоровим
Колоризовані версії найвідоміших фільмів про Велику вітчизняну війну - «У бій ідуть лише старики» та «Сімнадцять миттєвостей весни» покажуть до Дня Перемоги.

Фільм Тетяни Ліознової «Сімнадцять миттєвостей весни», знятий у 1973 році покаже телеканал «Росія» з 4 по 8 травня о 21:00 у рубриці «Російська серія». «Перший канал» покаже фільм Леоніда Бикова «У бій ідуть лише старики» 9 травня, повідомляє «Російська газета».

Українським глядачам кольорову версію «стариків» анонсувала ТРК «Україна» - 9 травня о 13:00. Фільм телеканал транслюватиме без рекламних вставок.

Леонід Биков свій фільм «У бій ідуть лише старики» зняв у 1973 році. Робота над колоризацією фільму проводилася в Україні, Росії, Індії і США (в студії Legend Films, яка колоризувала понад 400 чорно-білих фільмів). Найбільший колектив працював в Індії - 150 чоловік займалися ручною складовою колоризації. Найбільш технологічні операції проводили фахівці Legend Films.

Сьогодні фахівці, що працювали над кольоровою версією, стверджують, що спочатку режисер Леонід Биков хотів знімати фільм кольоровим.

- Вивчаючи історію фільму, я натрапив на те, що Биков хотів зняти цю картину в кольорі. Хотів і просив дати йому кольорову плівку, - розповідає режисер і продюсер колоризації Ігор Лопатенок (який також захоплений небом і пілотує спортивні літаки). - Кольорова плівка, яка лежала на студії Довженко давалася тільки на соцреалістичні фільми, Бикову говорили - якщо зніматимеш під замовлення фільм про трактористів - дамо плівку. Це був 1973 рік. Застій. Як це можна було знімати фільм про війну з піснями? Худрада не пропустила. І плівку Бикову дали тільки черно-білу. Я вважаю, що нашою роботою ми виконали бажання режисера

У фільмі Леонід Биков використовував військову хроніку 40-х років, вона була вся ретельно відреставрована, очищена від подряпин і також стала кольоровою. Крім того, знаменита пісня про "Смуглянку" і увесь звук став Dolby 5.1. Допомагала в роботі над колоризацією фільму група консультантів, куди входили військові льотчики, фахівці з військово-історичних костюмів, фахівці з нагород, оператори, а також актори, що знімалися у фільмі.

І.Лопатенок пояснив, що тепер фільм не тільки став кольоровим, було проведено цифрове відновлення картини, що серйозно підвищило якість зображення і звуку. "Виконана фантастична робота, щоб подальші покоління могли мати доступ до різних форматів запису фільму", - сказав він.

При цьому, за словами продюсера, під час колоризації фільму "нічого не прибиралося і не додавалося". "Картина до фрейма відповідає початковому матеріалу, - підкреслив І.Лопатенок. - Я несу за це юридичну відповідальність. 22 червня ми плануємо вийти в цифрових кінотеатрах в обмеженому показі. 7 травня відбудеться DVD-реліз фільму."

Бюджет колоризації фільму «У бій ідуть лише старики» склав близько півмільйона доларів. Бюджет власне фільму - 325 тисяч радянських карбованців...

«Сімнадцять миттєвостей весни» робили у кольорі разом з Тетяною Ліозновою

«Ми з нею працювали весь цей час. Вона перевіряла всі сцени, всі характери, всіх героїв. А головне - міру смаку. І передати в кольорах епоху 30-40-х, коли царювали приглушені тони арт деко. У кожної сцени було декілька варіантів, і ми обирали - як показувати Швейцарію. Альпи, Рейхсканцелярію, будівлі… Три роки роботи, 600 чоловік цим займалося в декількох країнах», - розповів замгендиректора телеканалу «Росія» Олександр Любімов.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми захоплюємося старовиною, але живемо сучасністю ”
Овідій

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.