Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ющенко розповів, що йому «плутає ноги» і наказав не скиглити

Політика 8197 переглядів

Опубліковано - 18.08.2006 18:50 | Всі новини | Версія для друку

Ющенко розповів, що йому «плутає ноги» і наказав не скиглити
Ющенко розповів, що йому «плутає ноги» і наказав не скиглити
Президент Віктор Ющенко, виступаючи на IV Всесвітньому форумі українців заявив, що не пішов на розпуск парламенту, оскільки це було би порушенням Конституції.

"У нас був вибір – або йти емоціями, порушувати Конституцію і закон, робити ревізію виборів, які всі визнали, або бути до кінця демократами", - сказав Ющенко, виступаючи на IV Форумі українства у Києві у п’ятницю.

"Я переконаний, що емоції вщухнуть. Головним є інше: я ні на крок не відступив від української Конституції, від українського закону. Два роки тому в Україні це ще було популярно: програв вибори, їх скасуй, другі, може, виграєш. Другі не виграєш – скасуй, треті, може, виграєш. Цю дорогу треба раз і назавжди припинити", - додав президент.

Ющенко зазначив, що в процесі дискусії, яка велася в рамках всеукраїнського круглого столу, "політична відповідальність переходила у політичну позицію тих чи інших політичних сил".

Він ще раз наголосив на незворотності демократичного шляху України і важливості політичної консолідації нації.

Ющенко також заявив, що в результаті підписаного Універсалу буде збережено офіційний статус української мови та курс України на євроінтеграцію.

"Для української мови як офіційної немає альтернативи в Україні. За підсумками тривалих політичних перемовин я стверджую, що безумовність цих констант прийнята керівництвом парламенту і уряду, всіма політичними силами", - сказав він.

Ющенко також спрогнозував, що за підсумками цього року приріст ВВП складатиме 7%.

За його словами, основним досягненням влади за два роки в економіці є те, що вона "освітлилася, бізнес почав виходити з тіні".

Коли Ющенко говорив про покращення економічних показників, з залу лунали вигуки про підвищення цін, на що президент відповів із легким роздратуванням:

"Ціни. Ми маємо інфляцію цінову 2,8%. Якщо у когось є нижче, підніміть руку. У Росії, Польщі, Білорусі?" "Ми маємо нормальну європейську інфляцію", - додав він.

Водночас, за словами Ющенка, "найбільше, що плутає ноги, - це відсутність політичної стабільності".

Виступ президента кількаразово переривався вигуками з залу. Після одного з них Ющенко сказав: "Я прошу коректності, виступає перед вами президент України".

Президент також повідомив, що у цьому році для підтримки української діаспори з держбюджету буде виділено 77 мільйонів гривень.

У кінці свого виступу Ющенко заявив: "Нам треба перестати скиглити по-українськи".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Єдина країна в світі, де не викладалася в університетах історія цієї країни, де історія вважалася чимось забороненим, ворожим і контрреволюційним, — це Україна. Другої такої країни на земній кулі нема. Де ж рождатися, де плодитися дезертирам, як не у нас? Де рости слабодухим і запроданцям, як не у нас? Не вина це дезертирів, а горе. Не судить їх треба, а просить прощення і плакати за погане виховання, за духовне каліцтво у великий час. Їх не учили Батьківщині — їх учили класовій ворожнечі і боротьбі, їх не учили історії. Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців.”
Олександр Довженко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.