Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українські знахарі відновлюють свято зільника

Народний Вісник Регіон: м.Київ 13734 перегляди

Опубліковано - 22.08.2006 18:17 | Всі новини | Версія для друку

Українські знахарі відновлюють свято зільника
Українські знахарі відновлюють свято зільника
Після сторічної перерви українські знахарі відновлюють свято зільника. До музею просто неба в Пирогові у неділю з'їхалися травники з усієї країни. Там вони знайомили кожного охочого із мовою рослин.

Ще до схід сонця, босоніж та без одягу жінки йшли так далеко, щоб не було чути півнів та собачого гавкоту і збирали цілющі трави. Щоб найефективніше використати лікувальні властивості рослин треба знати, в які дні і, навіть, години найкраще їх збирати.

Народний травознай Микола Поліщук розповідає, що вже двадцять років, як офіційна медицина його поховала: старенький хворий на рак. Пан Микола узявся зілля досліджувати і на власних настоянках живе і нині. Каже, що і від алкоголізму має мікстурки і, навіть, мало не українську віагру винайшов.

Микола Поліщук, народний травознай:
- Я не вірю ти м бабкам всяким. І тим екстрасенсам, оце руками махають махають, а тільки людей закручують, і все немає людини.

Зільником та апітерапевтом себе називає і Данило Шабак. Лікує опіки та екземи продуктами бджільництва. За лічені дні хворі стають на ноги. Лікар без медичної освіти каже, що за власну працю грошей не бере, лише за саму продукцію.

Не тільки тілесні болячки лікують знавці на травах. Микола з Рівненщини каже, що більше людську душу знає - пропонує диво-чай для гарного настрою та щоб не було депресії.

Микола, майстер народного мистецтва:
- Це добре слово має бути, і хороше налаштування, все від психології, всі проблеми.

Ті, хто розуміються на травах та лікують різним зіллям, прагнуть не лише допомагати людям, а й повернути якомога більше українців до давніх народних традицій. Щоправда, бідкаються, що не мають кому нині передавати свої знання.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Народний Вісник»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

В цілому, люди працюють більш напружено й більш інноваційно, якщо їх не примушують. Зовсім інша картина там, де їм жорстко вказують, що робити”
Соічіро Хонда

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.