Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Порядок і добробут. Серед москалів процвітає дідівщина та міжнаціональна ворожнеча

Імперія «Совок» 8577 переглядів

Опубліковано - 8.07.2009 11:59 | Всі новини | Версія для друку

Порядок і добробут. Серед москалів процвітає дідівщина та міжнаціональна ворожнеча
Порядок і добробут. Серед москалів процвітає дідівщина та міжнаціональна ворожнеча
В одній із військових частин міста Алейськ Алтайського краю сталася масова бійка за участю близько 250 солдатів. У результаті різні травми отримали 44 новобранця з Дагестану.

Про це в середу, 8 липня, повідомила голова Комітету солдатських матерів Дагестанського міста Дербента Заміра Касімова.

За її словами, напередодні ті, хто постраждав "принесли заяви в прокуратуру, але їх довго не хотіли приймати". За словами Касілової, у побитті новобранців, яке сталося 5 липня, брали участь приблизно 200 осіб.

У військовій прокуратурі Сибірського військового округу підтвердили, що зараз іде перевірка за фактом бійки в Алейську. "Серйозно ніхто не постраждав, але кільком військовослужбовцям було надано медичну допомогу", - підкреслив помічник окружного військового прокурора Володимир Макаров.

За даними ЗМІ, було госпіталізовано одну людину. У інших військовослужбовців тілесні ушкодження, рани, синці, розсічені брови, губи, гематоми під очима.

Причина масової бійки поки не повідомляється. Постраждалі стверджують, що бійка почалася через образи з боку російських товаришів по службі. "Найбільш необразливим було, коли називали мавпами, собаками, чурками", - поскаржився дагестанець на ім’я Марат.
За даними ж джерела газети “Комсомольская правда”, події розвивалися дещо інакше. "Троє дагестанців підійшли до російсіянина і почали його вербувати у свої ряди. Переконували підкорюватися не російським офіцерам, а дагестанцям", - заявив він виданню.

За словами джерела, російський солдат відповів на пропозицію відмовою, після чого дагестанці почали його бити. З цього і почалася масова бійка.

Співрозмовник газети заявив, що двох дагестанців, яких правоохоронні органи визнали провокаторами бійки, заарештовано. Раніше вони вже були під слідством у справі про дідівщину. Третім підслідним у цій справі був син Заміри Косімової (його пізніше перевели з Алейська в інше місто).

Голова дербентського Комітету солдатських матерів стверджує, що її сина підставили.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Там, де закінчується здоров'я, там, де закінчуються гроші, там, де закінчується здоровий людський розум, - там всюди починається християнство ”
Генріх Гейне

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.