Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ющенко: “Конотопська битва – одна з найбільших перемог української зброї”

Слава козацька Регіон: Сумська область 23297 переглядів

Опубліковано - 12.07.2009 16:59 | Всі новини | Версія для друку

Ющенко: “Конотопська битва – одна з найбільших перемог української зброї”
Ющенко: “Конотопська битва – одна з найбільших перемог української зброї”
Президент України Віктор Ющенко закликає не боятися власної історії.

11 липня на урочистостях з нагоди 350-ї річниці перемоги козацького війська під Конотопом, що проходять у селі Шаповалівка Конотопського району Сумської області він сказав: «Досить боятися власної історії. Суть боротьби – в одному: скинути чуже ярмо, дати свободу народу. Саме це керувало гетьманами».

За словами Президента, українське військо на чолі з гетьманом Іваном Виговським 350 років тому здобуло блискучу перемогу у Конотопській битві, яка є наступницею визвольної боротьби Богдана Хмельницького і попередницею збройного виступу Івана Мазепи.

Глава держави підкреслив, що Конотопська битва – «одна із найбільших і найславетніших перемог української зброї».

Як сказав В.Ющенко, суть і причина «національної катастрофи», яка спіткала Україну в той час і в інші століття - «нездатність проводу нашої нації постати над власними амбіціями».

«Нехай закарбованим стане кожне слово. Нація зобов’язана пам’ятати кожну свою перемогу і кожне випробування, бо за них вона рівною мірою несе свою відповідальність і за них зобов’язана робити висновки і приклади», - заявив В.Ющенко.

Президент закликав усіх присутніх на урочистостях вшанувати пам’ять усіх воїнів, загиблих на полі Конотопської битви. При цьому він висловив переконання, що усі місця перемог - у Конотопі, Шаповалівці, Соснівці, Зборові, Холодному Яру та в інших місцях - «мають бути введені в особливий реєстр під опікою нашого війська і нашого народу».

«Ми пишаємось своїм минулим, але наш погляд звернутий у майбутнє. Сьогодні ми – демократична, незалежна європейська держава. Ми прагнемо дружби і злагоди з усіма народами. Ми віримо у велике і славне майбутнє соборної української держави. Слава всім українським перемогам! Слава Україні!», - наголосив В.Ющенко.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Слава козацька»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Сила уряду тримається на невігластві народу, і він знає це і тому завжди буде боротися проти просвітництва. Час нам зрозуміти це”
Лев Толстой

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.