Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Холодна війна-2. Росія активно переозброюється

Імперія «Совок» 6171 перегляд

Опубліковано - 18.08.2009 23:49 | Всі новини | Версія для друку

Російський СУ-35С
Російський СУ-35С
Найбільша в Росії, за останні десятиліття, операція з закупівлі бойових літаків укладена у вівторок під час авіакосмічного салону МАКС-2009, що відкрився в підмосковному Жуковському.

Згідно з трьома госконтрактами, підписаними Міноборони РФ і компанією "Сухой", авіабудівний холдинг виготовить і передасть ВПС Росії, в період з 2010 до 2015 років включно, 48 новітніх багатофункціональних надманеврених винищувачів Су-35C, в 2009-2011 роках - 12 Су-27СМ і до кінця 2011 року - чотири Су-30М2. Всього в період до 2015 року компанія "Сухой" поставить Військово-повітряним силам Росії 64 винищувачі.

Це відбулося попри на нещодавнє зіткнення в небі під час репетиції двох літаків Су-27, в результаті якого загинув командир "Російських витязів".

Контракт був підписаний у присутності прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна. Підписи під документами поставили начальник Озброєння Озброєних Сил - замміністра оборони Володимир Поповкин і Генеральний директор компанії "Сухий" Михайло Погосян.

У 2008 році Міністерство оборони і "Сухой" підписали державний контракт на постачання ВВС РФ 32 фронтових бомбардувальників Су-34. Серійне виробництво цих машин ведеться в Новосибірському авіаційному виробничому об'єднанні ім. В.П.Чкалова.

На думку Погосяна, укладання довгострокових угод на виробництво нових літаків дозволить забезпечити повноцінне завантаження серійних заводів холдингу в частині виробництва авіатехніки військового призначення і змістити акценти від програм по модернізації літаків ВПС Росії, що стоять на озброєнні, до виробництва нової продукції.

"Постачання нових винищувачів дозволить не тільки укріпити оборонний потенціал країни і провести переозброєння бойової авіації, але і здійснити плавний перехід до використання принципово нових технологій винищувачів наступного покоління. Компанія готова повністю і в обумовлені рядки виконати підписані контракти", - сказав Погосян.
СУ-27
СУ-27
Попри помпезність шоу підписання договору, прем'єр-міністр РФ Путін, під час наради з проблем літакобудування, піддав нищівній критиці російський авіапром. Він застеріг, що держава не витягуватиме довічно підприємства з боргової ями, і зажадав до 1 жовтня підготувати програму термінових заходів з фінансового оздоровлення галузі.

Крім того, прем'єр піддав критиці Об'єднану авіабудівну корпорацію (ОАК): за його словами, корпорація і її дочірні структури заборговували кредиторам 119 мільярдів рублів, при цьому вона укладає збиткові контракти.

Важливо не просто роздавати бюджетні гроші направо і наліво, але і виділити пріоритетні напрями, підкреслив прем'єр. Одним з таких пріоритетів він назвав виробництво винищувача п'ятого покоління, зажадавши забезпечити його розробку необхідними ресурсами.

Винищувач п'ятого покоління розробляється з 1990-х років, раніше повідомлялося, що його польотні випробування можуть початися в листопаді-грудні цього року.

Путін висловив незадоволення на адресу ОАК у зв'язку з продажем літаків російським і іноземним компаніям із збитком для себе. Він зажадав від корпорації і зацікавлених відомств проаналізувати, чому це відбулося, і продумати, як надалі виключити подібне.

Прем'єр вказав, що плани виробництва цивільних літаків не виконуються. "Причому це стосується не тільки до сьогоднішнього дня, але і до докризових часів", - підкреслив він.

При цьому, за словами Путіна, ОАК та її дочірні структури заборговували кредиторам 119 мільярдів рублів, близько 64 мільярдів з них - це дефіцит, не забезпечений виручкою або прибутком підприємств.

Раніше корпорація планувала гасити борги за рахунок розпродажу непрофільних активів, перекредітованія за меншими ставками, розміщення акцій, але в кризу ці рішення не спрацювали.

За матеріалами російських інформагенцій
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Розум може підказати, чого слід уникати, і тільки серце промовляє, що слід робити”
Жозеф Жубер

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.