Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Стінка на стінку. У Росії - чергові криваві розбірки братніх народів

Імперія «Совок» 6262 перегляди

Опубліковано - 20.08.2009 11:44 | Всі новини | Версія для друку

Стінка на стінку. У Росії - чергові криваві розбірки братніх народів
Стінка на стінку. У Росії - чергові криваві розбірки братніх народів
Політика Кремля приносить криваві плоди: сьогодні вночі в одному з сіл Ставропільського краю відбулася масова бійка з перестрілкою, в результаті якої загинула одна людина. Учасниками побоїща в селі Пелагіада Шпаківського району стали 300 осіб.

В середу група даргинців побила російського молодого чоловіка, стверджує джерело в правоохоронних органах. Постраждалий звернувся за допомогою до родича. Той зібрав групу молодих людей, які поїхали розбиратися з кривдниками. У якийсь момент було застосовано автоматичну зброю, загинув один з даргинців.

"Серед учасників конфлікту були співробітники спецпідрозділів міліції", - говорить джерело у правоохоронних органах.

Слідство перевіряє цю інформацію. На місце події виїхали оперативні служби. На вулицях виставлені міліційні наряди. Порушено кримінальну справу за статтею "вбивство".

"Конфлікт відбувся на побутовому грунті", - оголосив керівник Шпаковського міжрайонного слідчого відділу СУ СКП РФ по Ставропільському краю Сєргєй Поляков. У минулому власті також пояснювали масові бійки в регіоні побутовими мотивами, проте очевидно, що вони відбуваються насамперед із-за міжнаціональних суперечностей.

Особливо посилилася міжетнічна напруженість у Ставропіллі в травні-червні 2009 року, повідомляє Мережа етнологічного моніторингу і раннього попередження конфліктів EAWARN. Почастішали прояви побутового націоналізму і ксенофобії, в бійках і від рук вбивць почали гинути молоді люди неслов'янської зовнішності.
На початку червня в місті Георгієвське група молодих людей, озброєних арматурою, вийшла на вулиці і почала бити "неросійських", вигукуючи націоналістичні гасла. Затримано 12 підозрюваваних у злочині. Міліція вважає, що "етнічну чистку" організували представники кримінального світу.

У червні відбулася бійка між даргинцями і ногайцями в селі Каясула Нєфтєкумського району. Приводом стала пожежа в магазині, належному даргинцю. Конфлікт отримав розвиток і спровокував участь в бійці даргинців з Дагестану, Астраханської і Волгоградської областей.

Також в червні відбулася масова бійка між ногайцями і даргинцями в селі Іргаклі Степновського району.
Учасники масових бійок, за словами спостерігачів, організовуються в протистоячі групи за національною ознакою, а заклики і гасла учасників бійок мають націоналістичний характер.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шануй, Україно, святині свої! Бо вони ж – всесвітньої, загальнолюдської ваги; земна цивілізація виросла з них.”
Юрій Шилов

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.