Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Свобода слова, російський варіант. Жуналіста посадять за те, що він рятував людей

Імперія «Совок» 6099 переглядів

Опубліковано - 20.08.2009 14:55 | Всі новини | Версія для друку

Свобода слова, російський варіант. Жуналіста посадять за те, що він рятував людей
Свобода слова, російський варіант. Жуналіста посадять за те, що він рятував людей
Аварія на Саяно-Шушенській ГЕС проявила не тільки беззахистність населення Росії від техногенних катастроф, а й повне безправ’я громадян, які відчайдушно намагаються врятувати своїх близьких. За це в Росії кидають у буцегарні.

Прокуратура Абакана порушила кримінальну справу проти головного редактора інтернет-журналу "Новий фокус" Михайла Афанасьєва за фактом розповсюдження в мережі завідомо непрвдивих відомостей про ситуацію при аварії на Саяно-Шушенській ГЕС, де, за останніми даними, загинули 17 чоловік, повідомив представник прес-служби республіканської прокуратури.

За його словами, стосовно Афанасьєва було порушено кримінальну справу по частині 3 статті 129 УК РФ (наклеп,поєднаний із звинуваченням особи в скоєнні тяжкого злочину), яка передбачає до трьох років позбавлення волі.

"Встановлено, що у вівторок Михайло Афанасьев, володіючи достовірною і офіційною інформацією про те, що на Саяно-Шушенській ГЕС йдуть безперервні роботи по ліквідації наслідків аварії і вживаються всі необхідні заходи по пошуку безвісті зниклих людей, розповсюдив в інтернет-журналі "Новий фокус" свідомо помилкові відомості, що порочать честь, гідність і що підривають ділову репутацію керівництва республіки і ГЕС", - сказав представник прокуратури.

Про що конкретно йдеться, він не уточнив, проте відомо, що на сайті була опублікована стаття із заголовком "На СШ ГЕС гинуть люди. Терміново!", яку пізніше видалили.

Ухвала про порушення кримінальної справи і матеріали перевірки перевірені прокуратурою Абакана.

"Порушення кримінальної справи визнане законним і обгрунтованим. В даний час у кримінальній справі ведеться слідство. Окрім викладеного, прокуратурою республіки організована перевірка іншої інформації про аварію на Саяно-шушенськой ГЕС, поширеній в ЗМІ Хакасії", - додав представник прес-служби.

Саяно-Шушенська ГЕС, найбільша електростанція країни, була зупинена в 04:15 за московським часом понеділка після часткового руйнування машинного залу. Сильні пошкодження отримали сьомий і дев'ятий гідроагрегати, третій, четвертий і п'ятий агрегати завалені металоконструкціями. В даний час руйнування в стіні ліквідоване, затоплення зупинене. За останніми даними, 17 чоловік загинули, 15 постраждали, ще 58 числяться зниклими безвести. Роботи по пошуку і порятунку людей на аварійній ГЕС продовжуються.
Генератор, який розірвало під час аварії
Генератор, який розірвало під час аварії
Текст статті (мовою оригіналу)

К нам обратились родственники пострадавших при аварии на СШ ГЭС. Они просят спасти своих близких.

На затопленном машинном зале СШ ГЭС слышны стуки людей. Они находятся в так называемых «воздушных карманах» - пустотах, куда не проникла вода. Люди находятся на глубине 4 метра Точная отметка – 321 метр. Водолазы, работающие в затопленном машинном зале не могут добраться до умирающих людей. В затопленном зале ничего не видно из-за технического масла и обломков. Откачать воду из помещения нереально. Нижний затвор, отсекающий нижний бъеф завален обломками и открыть его невозможно. И качать воду из машзала в Енисей, в буквальном смысле качать воду из реки туда-сюда. Если не принять меры, люди погибнут!!!

Есть один способ спасти людей (его на условиях анонимности предложили специалисты СШ ГЭС). Закрыть водосброс СШ ГЭС и полностью открыть затворы на Майнской ГЭС (поблизости). Уровень воды в машинном зале понизится на спасительные 4 метра – вода сама покинет помещение.

И только в этом случае людей можно будет спасти.

Обращение ко всем френдам и не френдам. Сторонникам и оппонентам – ПЕРЕПОСТИТЕ у себя этот текст. Нужно максимальное освещение этой ситуации в Сети и по возможности вывести в ТОПы. У близких тех, кто погибает в машбюро не удастся достучаться до высоких начальников в Хакасии. Они заинтересованы в сокрытии этой информации. Руководство ГЭС не заинтересовано в лишних расходах и никто кроме нас с Вами не сможет попытаться им помочь. Крайне необходимо, чтобы информация была прочитана не только в РусГидро, но в Кремле и правительстве.

Некоторые СМИ уже пришли к нам на помощь (Би-би-си), но этого не достаточно. Давайте сделаем все ради спасения людей. Умоляем.

Журналисты

Эрик Чернышев

Григорий Назаренко

Михаил Афанасьев
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Вони вважають життя наше забавою і житіє прибутковою торгівлею, бо кажуть, то повинно ж звідкілясь мати прибуток, бодай із зла”
Біблія

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.