Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росія - колиска братніх народів. На Кавказі діють ескадрони смерті

Імперія «Совок» 6621 перегляд

Опубліковано - 3.09.2009 16:53 | Всі новини | Версія для друку

Росія - колиска братніх народів. На Кавказі діють ескадрони смерті
Росія - колиска братніх народів. На Кавказі діють ескадрони смерті
На Північному Кавказі діють ескадрони смерті, які займаються тортурами і викраданнями, кидають людей у нелегальні в’язниці і здійснюють позасудові страти - до такого висновку прийшли російські і зарубіжні правозахисники.

На прес-конференції "Ескадрони смерті" на Північному Кавказі. Літо 2009 року", що відбулася напередодні в Москві, вони заявили, що за каральними загонами стоять місцеві силові структури, що вийшли з-під контролю федерального центру.

Прес-конференція була скликана у зв'язку з нещодавніми подіями в Дагестані. 23 серпня в столиці республіки було викрадено п'ять молодих людей, згодом були виявлені обгорілі тіла трьох з них.

За даними правозахисників, жоден з викрадених в Махачкалі не перебував на обліку в РОВД і не був судимий, в даний час двом, яким пощастило вижити, довелося виїхати з Дагестану. Громадськість республіки готує звернення до президента Росії Дмітрія Медвєдєва з проханням навести лад в регіоні. Її представники сподіваються, що ті структури, які безкарно вбивають молодих людей, "будуть виведені за межі Дагестану".

Член ради правозахисного центру "Меморіал" Олександр Черкасов вважає, що в даний час ескалація насильства в регіоні відбувається не через діяльність бойовиків, а внаслідок діяльності силових структур, які все більше криміналізуються. За його словами, саме насильство з боку силовиків призводить до того, що чисельність підпілля постійно зростає, все більше людей змушено йти в ліс. Таким чином, "державна політика контртерору, впроваджена в республіках, обертається терором", підкреслив Черкасов.

На думку правозахисників, викрадання і позасудові страти - спільні риси північнокавказьких республік, вони характерні не тільки для Дагестану, але і для Чечні, а також Інгушетії, де ситуацію намагався узяти під контроль президент республіки Юнус-Бек Євкуров.

У червні 2009 року на Евкурова було здійснено замах, і тепер, на думку учасників прес-конференції, він вже не зможе контролювати силовиків.

Про результати діяльності ескадронів смерті розповіла також ще один член ради правозахисного центру "Меморіал", голова комітету "Цивільне сприяння" Світлана Ганнушкіна. За її словами, щодня правозахисники отримують повідомлення, що в регіонах Північного Кавказу хтось викрадений, що знайдені чиїсь трупи.

Правозахисники стверджують, що силові структури в регіоні вбивають зокрема мирних мешканців, фактично розпалюючи війну. Голова Московської групи Хельсінкі Людмила Алексєєва позначила основну групу ризику - це молоді люди у віці 20-27 років.

За словами Алексєєвої, вже десять років поспіль на Північному Кавказі навести лад намагаються шляхом залякування. "Спочатку це робилося тільки в Чечні. Зараз у всіх республіках йде повноцінна громадянська війна між силовими органами і підпіллям, між силовими органами і населенням", - відзначив глава групи Хельсинкі.

Силові структури в регіоні зацікавлені в тому, щоб злочини проти мирного населення продовжувалися. При таких обставинах все більше людей йдуть в ліс і стають "бойовиками", що постійно відкриває перед силовиками нові кар'єрні перспективи, говорить Алексєєва.

Представники міжнародних правозахисних організацій заявили про те, що силовики на Північному Кавказі порушують права людини.

На думку керівника центру "СК-стратегія" Абдулли Істамулова, нинішній сплеск терору в регіоні може бути пов'язаний з скороченням фінансування північнокавказьких республік.

Як зазначалося у ЗМІ, під загрозою насильства місцеві чиновники відраховували бойовикам вкрадені з бюджету гроші, іншими словами - платили їм данину. До початку економічної кризи Москва утихомирювала регіон масованими фінансовими вливаннями, тепер бюджети республік скоротилися на 20% і більше.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Уряди, в яких висловлюються протилежні міркування, придатні, доки царює мир”
Наполеон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.