Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


МНС стверджує, що базу боєприпасів у Новобогданівці від Міноборони не отримувало

Захист держави Регіон: Запорізька область 11044 перегляди

Опубліковано - 30.08.2006 17:24 | Всі новини | Версія для друку

МНС стверджує, що базу боєприпасів у Новобогданівці від Міноборони не отримувало
МНС стверджує, що базу боєприпасів у Новобогданівці від Міноборони не отримувало
Директор департаменту сил цивільного захисту Міністерства з питань надзвичайних ситуацій (МНС) Григорій Марченко заявляє, що 275-а артилерійська база ракет і боєприпасів у Новобогданівці поки що є власністю Міністерства оборони.

Про це він сказав в інтерв’ю газеті «КоммерсантЪ-Україна», пише ProUA.

«База в Новобогданівці і всі боєприпаси, що перебувають на її території, є власністю Міністерства оборони, яке здійснює охорону і пропуск на територію бази. МНС лише залучене до очищення території бази з вересня минулого року, після повторних вибухів влітку 2005 року», - заявив Марченко. Він також додав, що МНС ініціювало перехід бази під контроль міністерства з метою ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Проте, за його словами, процес передачі був перерваний через необхідність «узгодження в різних відомствах, у тому числі і в Міністерстві оборони».

Марченко також важко спрогнозувати, коли передача буде здійснена остаточно. «У такому разі ми і далі виконуватимемо свою частину роботи, а Міністерство оборони займатиметься утилізацією боєприпасів, оскільки вони є їхньою власністю», - додав він.

Марченко також вважає, «що в діях піротехніків МНС не було складу злочину і навіть дій, які могли б призвести до надзвичайної ситуації». А найбільш вірогідною причиною вибухів, на його думку, могла бути спека.

Офіційна позиція МНС щодо ситуації на артскладах під Новобогданівкою

На даний час співробітники Міністерства продовжують ліквідовувати наслідки надзвичайної ситуації, що виникла на базі Міноборони 6-го серпня 2004 року.

За період роботи піротехніків МНС на базі, починаючи з вересня 2005 року, від боєприпасів були очищені 50 із 143 гектарів території військової частини. Складовані 1253 тонни боєприпасів, утилізовані 27 тонн порохів. Таким чином визначені спеціальною Програмою роботи з ліквідації наслідків вибухів на 275 АБРБ виконуються у повному обсязі. Якраз саме вони дозволили значно знизити масштаби і негативні наслідки від недавніх вибухів.

Після надзвичайної ситуації 19-го серпня МНС розробило і впровадило додаткові заходи щодо забезпечення безпеки на базі та у навколишніх населених пунктах.

Що стосується причин серпневої пожежі і вибухів снарядів, то варто нагадати: прокуратурою порушена кримінальна справа, і, поза сумнівом, правоохоронцями будуть установлені причини вибухів та винні у пожежі. При цьому слід зазначити, що МНС не займається пошуком винних у цій справі.

Стосовно передачі об’єкта від Міноборони до сфери управління МНС мусимо вкотре повторити: на даний час таке розпорядження, ініційоване МНС, перебуває на розгляді в Кабінеті Міністрів України. Нині ж майновий комплекс 275 АБРБ усе ще знаходиться у власності Міноборони, а також під його охороною. І відтак фахівці МНС допускаються на місце проведення робіт виключно підрозділом охорони Міноборони.

Слід також зазначити: за цих обставин працівники МНС жодним чином не мають змоги контролювати доступ особового складу військової частини МО на територію цих складів у період після завершення робочого дня і до початку наступного, а також у вихідні та святкові дні. Крім того, у цей час спеціалісти МНС не мають інформації і про те, що робиться на технічній території бази.

Рятувальники МНС із великою повагою ставляться до своїх колег зі Збройних Сил. І вони не розуміють, чому деякі представники військового відомства беруть на себе роль правоохоронних органів і завчасно, ще до завершення слідства, покладають вину за надзвичайну ситуацію, що мала місце 19-го серпня, на піротехніків МНС?!
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минуле корисне тільки в тому сенсі, що вказує нам шляхи та засоби до розвитку”
Генрі Форд

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.