Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Власників “сиротинців” чекає окремий податок

Економіка 7701 перегляд

Опубліковано - 30.08.2006 18:52 | Всі новини | Версія для друку

Власників “сиротинців” чекає окремий податок
Власників “сиротинців” чекає окремий податок
Державна податкова служба пропонує ввести податок на нерухомість, що буде стягуватися з об'єктів площею не менше 200 кв. м.

Про це у вівторок заявив заступник голови ДПАУ Сергій Лєкар, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

За його словами, податкова пропонує встановити мінімальну кількість квадратних метрів, з яких буде стягуватися податок на нерухомість, зокрема, пропонується зупинитися на 200 кв. м нерухомості (постійного місця проживання).

Тобто громадяни, які володіють меншою площею, від податку будуть звільнені, пояснив заступник голови ДПАУ.

При цьому Лєкар упевнений, що цей податок необхідно вводити в законодавче поле України, але перед його введенням варто провести громадські слухання, щоб пропозиції, висунуті на них, були враховані при прийнятті відповідного закону.

Ліга нагадує, що раніше незалежний фінансовий аналітик Петро Гордієнко прогнозував, що податок на нерухомість, введення якого передбачене Законом України "Про систему оподаткування" від 25 червня 1991 року, навряд чи буде затверджений до середини 2007 року.

Існування податку на нерухоме майно в системі загальнодержавних податків передбачено ще в 1991 році Законом "Про систему оподаткування". Проте до сьогоднішнього дня необхідний для його введення спеціальний закон не прийнятий. У Верховній Раді знаходяться на розгляді декілька проектів, внесених в різний час проте, жоден з не пройшов навіть першого читання.

Зокрема, в 1998 році Кабміном був внесений законопроект "Про податок на нерухоме майно (нерухомість)" . Відповідно до нього, будівлі оподатковуються за ставкою, яка встановлюється законом про держбюджет на черговий податковий рік, в розмірах не нижче за один відсоток і не вище за три відсотки від бази оподаткування.

Також в парламенті зареєстровані проект депутатів Євгена Жовтяка і Романа Безсмертного, проект Петра Симоненко і проект Петра Мельника.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.