Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Знаменитий “мисливець на крокодилів” Стів Ірвін загинув від удару морського кота

Надзвичайна подія 18689 переглядів

Опубліковано - 4.09.2006 17:32 | Всі новини | Версія для друку

Знаменитий “мисливець на крокодилів” Стів Ірвін загинув від удару морського кота
Знаменитий “мисливець на крокодилів” Стів Ірвін загинув від удару морського кота
Знаменитий австралійський актор і шоумен Стів Ірвін, відомий як “мисливець на крокодилів”, загинув під час зйомок документального фільму про підводний світ Австралії. Шилохвостий скат ударив актора в груди, вразивши серце та частину легенів.

У воді на нього напав морський кіт — великий скат з гострим отруйним шипом на хвості. Цим 20-сантиметровим знаряддям плоска трикутна тварюка убила журналіста — шип пробив серце і легеню. До того моменту коли Ірвіна витягнули і передали в обійми медиків, він був вже мертвий. Отрута тут ні при чому, загинув Ірвін від проникаючої травми.

Інцидент стався на півночі австралійського штату Квінсленд неподалік міста Порт-Дуглас. За словами медиків, якби скат ужалив його в будь-яку іншу частину тіла, Ірвіна можна було б врятувати.

Прем'єр-міністр Австралії Джон Хоуард заявив, що Стів Ірвін був унікальною людиною, яка приносила радість мільйонам людей у всьому світі, і його смерть стала шоком, повідомляє The Australian.

Прізвисько “мисливець на крокодилів” Ірвін отримав завдяки однойменній телепрограмі, з якою він вийшов в ефір 92-го року. Цей проект створив Ірвіну імідж безстрашного дослідника фауни і зробив його знаменитим.

У Стіва Ірвіна залишилися дружина Террі і двоє маленьких дітей - Боб (Роберт) Кларенс і Бінді Сью.

Стів Ірвін народився в 1962 році в родині природодослідників Лін і Боба Ірвінів. Стів виріс на батьківській фермі рептилій в Квінсленді, з дитячих років допомагаючи Лін і Бобу доглядати за мешканцями ферми. Першим кроком на шляху до популярності стала його участь в урядовій програмі по гуманному переміщенню крокодилів без використання транквілізаторів. Ідею гуманного відношення до крокодилів Стів Ірвін відстоював і в своєму телешоу "Croc Files", випущеному на екрани в 1999 році. Саме телебачення принесло йому всесвітню славу. Навіть при спілкуванні з найотруйнішими зміями в світі Стів Ірвін ніколи не застосовував насильства.

У 1992 році Стів одружувався на Тері Бейнс, яка, як і він, займалася дослідженням живої природи. У всіх телешоу Терії брала безпосередню участь разом із Стівом. Його фільм "Мисливець на крокодилів", що починається із зйомок медового місяця Стіва і Тері (під час якого вони займалися ловом крокодилів), був показаний більш ніж в 120 країнах світу.

За всю свою кар'єру Стів Ірвін кілька разів отримав травми, - він зі всіма рептиліями і хижаками спілкувався сам, трюки виконував теж сам і не боявся наближатися на небезпечну відстань до твариною.

Неодноразово Ірвін бував у ситуаціях, коли його життя буквально висіло на волосині. У нього була велика кількість поранень, отриманих під час контактів із тваринами.

Як розповідав Стів Ірвін, вперше він отримав серйозне пошкодження на початку 90-х, коли упірнув із носа човна на крокодила. Крокодил сидів на скелі, об яку Ірвін ударився плечем, і камінь розбив його до кісток. Кістка розрізала всі важливі м'язи, зв'язки й сухожилля.

Іншим разом в Східному Тіморі він рятував крокодила, який потрапив у бетонну трубу, і не було ніякого способу витягнути його звідти. Тому Ірвін упірнув всередину разом із твариною. Крокодил схопив його мертвою хваткою, в результаті чого знову була розпатрана та ж рука і розірвалося сухожилля.

Одного разу Ірвіна ударив по голові крокодил, якого він зловив під водою. Потім його коліна й гомілки порізало, коли він скакав на 4-метровому крокодилові. Іншим разом по дорозі на зйомки йому довелося рятувати кенгуру на узбіччі дорогі. Коли він підійшов до тварини, кенгуру ударив його і розітнув губу навпіл.

Ще одним представником тваринного світу, від кого він постійно терпів посягання, були папуги. "Я не знаю, що вони мають проти мене, але вони завжди прагнуть мене укусити", - сказав якось в одному інтерв'ю Стів Ірвін.

Варто відзначити, що трюки Ірвіна були за межею загальнолюдського розуміння. Так в 2004 році під час шоу в зоопарку Квінсленда він тримав свого місячного сина, всього в метрі від щелеп хижака. Під час передачі десятки людей телефонували по гарячій лінії в товариство захисту дітей. На превеликий жах аудиторії, Стів Ірвін тримав місячного сина Роберта однією рукою, а іншою розмахував шматком курки перед пащею чотириметрового крокодила...
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Почуття єдності нації неможливе без поваги до себе…”
Гарріет Бічер-Стоу

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.