Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Народному руху - 17 років

Політика 8420 переглядів

Опубліковано - 9.09.2006 23:17 | Всі новини | Версія для друку

Народному руху - 17 років
Народному руху - 17 років
Рівно 17 років тому у Києві відбувся перший установчий з"їзд Народного руху України, щоправда, тоді у назві був додаток "за перебудову".

Друга в Україні партія після Комуністичної зібрала до своїх лав багатьох представників української інтелігенції - письменників, вчених, громадських діячів - тих, хто хотів бачити Україну незалежною.
У той час Рух нараховував майже 280 тисяч членів. Кілька розколів подрібнили партію, вона втратила чимало своїх прихильників. Однак щороку, дев"ятого вересня, усі причетні до створення Народного Руху відзначають день заснування партії та згадують її роль в історії українського державотворення.

Куйбіда, заступник голови НРУ:
- Народний Рух був альтернативою комуністичної партії. Це означає, що не тільки ті, хто мали національно-демократичні погляди, але й не викристалізувані лібуральні чи соціально-демократичні, однаково були альтернативою комуністичної ідеї. А зібралися - хтоь для того, щоб утвердити демократію, а переважна більшість - для того, щоб відновити незалежність України.

Традиційно на річницю від заснування Народного руху його колишні та теперішні члени покладають квіти до могили одного з лідерів партії, В"ячеслава Чорновола. Однодумці не вірять у версію загибелі свого чільника внаслідок звичайної дорожньо-транспортної пригоди. Автомобіль народного депутата врізався на швидкості у КАМаз із зерном, який став посеред дороги. Міліця миттєво, як для такої резонансної справи, робить висновок - ДТП. Згодом водій вантАжівки помирає за загадкових обставин. Відбувається все напередодні президентських виборів, на яких Чорновіл збирався вкотре висунути свою кандидатуру.

Атена Пашко, вдова:
- Але ж кожен знав, і ми всі уявляли собі, і знали, і впевнені були. Нам тільки треба було подивитися один раз, і щоб розповіли тобі як воно було, то зовсім невіглас, який не вміє водити машину, зрозумів би що це вбивство.

Кримінальну справу щодо загибелі Чорновола закрили шість років тому - за відсутністю складу злочину. Однак рухівці створили власну партійну комісію. Колишній слідчий Микола Степаненко по завершенні офіційного слідства продовжив займатися справою самотужки. Каже - матеріалів більш ніж достатньо для того, щоб офіційно заявити про вбивство та притягнути винних до відповідальності. А заяви, що лунали напередодні із вуст Генпрокурора та голови міліцейського відомства називає неправдивими. Він спростовує інформацію про причетність до вбивства керівництва та спецслужб Росії.

Микола Степаненко, колишній співробітник МВС:
- Ця людина (я ніколи не бачив, а у мене три копії документів його, його рукою написаних) там ніде не вказано, що керівництво Російської Федерації причетно до організації вбивства Чорновола. Деякі діячі готували замах, і не тільки на Чорновола, але це не керівники Росії, і не треба цього казати. А доцього ДТП, яке було, в якому загинув В'ячеслав Максимович, ці спецслужби і цей офіцер не мають відношення.

Степаненко переконаний, що і в самій партії Рух варто пошукати тих, кому вигідно заплутати слідство. Колишній помічник міністра внутрішніх справ, а нині приватний детектив, має намір оприлюднити матеріали справи про загибель Чорновола. Він уже готує до друку свою книгу про обставини, передумови та наслідки загибелі лідера Руху.


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Причина того, що важко керувати народом, полягає в тому, що народ освічується і в ньому багато розумних ”
Лаоцзи

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.