Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Від НАТО приховають латвійську національну символіку

Світ навколо нас 10525 переглядів

Опубліковано - 11.09.2006 20:00 | Всі новини | Версія для друку

НАТО відмовляється від традиційного латвійського орнаменту
НАТО відмовляється від традиційного латвійського орнаменту
На в`язаних рукавицях, які латвійське керівництво планує подарувати як сувенір представникам 26 країн НАТО під час проведення в Латвії 19-го саміту Північноатлантичного альянсу, не має фігурувати зображення одного з національних символів Латвії, так званого Громового, або Вогненного хреста.

Про це заявив один з представників НАТО, відповідальний за проведення саміту, пославшись на те, що Громовий хрест дуже нагадує нацистську свастику і може викликати небажані асоціації, повідомляє «Lenta.ru».

Громовий хрест, згідно з фольклорною латвійською традицією, є оберегом, захищаючим від злих сил. Він часто зображається на виробах народних латвійських промислів, які продаються в сувенірних магазинах.

Окрім рукавиць, над якими працюють близько 300 латвійських в'язальників, в подарунок представникам країн-членів НАТО також ввійде пляшка традиційного Ризького чорного бальзаму, банка меду, липовий чай в льняних мішечках і компакт-диск Latvian Evergreens з народною музикою.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Такого безладу ніде немає. Треба, щоб сюди прийшли піночети й навели порядок. Бо в Україні жити соромно. Країна, де не діють закони. Це не демократія, а суцільна вакханалія. У нас безнадійно втрачений етично-моральний стрижень”
Іван Марчук

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.