Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Помер біограф Гітлера

Світ навколо нас 9061 перегляд

Опубліковано - 12.09.2006 16:09 | Всі новини | Версія для друку

Іоахім Фест
Іоахім Фест
У німецькому місті Кронберг на 80-му році життя помер історик і публіцист Іоахім Фест (Joachim Fest), автор однієї з найвідоміших біографій Адольфа Гітлера.

Уродженець Берліна, в роки Другої світової війни Фест служив у вермахті, а після капітуляції Німеччини опинився у французькому полоні. Згодом він вчився у Фрайбурге, Франкфурті і Берліні, займаючись історією, правом, соціологією, германістикою і історією мистецтв. З середини 1950-х він працював на декількох радіостанціях і телеканалах країни, протягом тривалого часу займав пост редактора відділу культури в консервативній газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung і енергійно полемізував з лівими інтелектуалами.

У 1963 році Фест опублікував роботу "Das Gesicht des Dritten Reiches. Profile einer totalitaren Herrschaft" ("Обличчя Третього рейху: профілі тоталітарної влади"). Через десять років Фест завершив фундаментальну біографію Адольфа Гітлера ("Hitler. Eine Biographie"), що швидко стала бестселером і переведену на десятки мов. Також Фест допомагав в написанні мемуарів Альберту Шпеєру, архітекторові і міністрові озброєнь за часів Гітлера. У 2002 році Фест закінчив книгу "Der Untergang" ("Захід") про останні дні Третього рейху, в якій скористався мемуарами секретаря Гітлера Траудль Юнге. За мотивами книги режисер Олівер Хіршбігель поставив художній фільм, що йшов у вітчизняному прокаті під назвою "Бункер".

Агентство France Press відзначає, що незадовго до смерті Іоахім Фест виступив проти письменника Гюнтера Грасса, який публічно зізнався у службі у військах СС. Історик дав інтерв'ю журналу Der Spiegel, в якому дорікнув нобелівському лауреатові з літератури в надмірно легкому ставленні до свого минулого, повідомляє Lenta.ru із посиланням на газету Die Zeit.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ж ви гризете та їсте один одного, то глядіть, щоб не знищили один одного!”
Біблія

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.