Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українська молодь рухається у бік перетворення на заполітизованих бездуховних манкуртів

Духовний світ 12502 перегляди

Опубліковано - 14.01.2010 02:25 | Всі новини | Версія для друку

Молодь більше знає про політиків, ніж про культуру та духовність. Хоча є і винятки :)
Молодь більше знає про політиків, ніж про культуру та духовність. Хоча є і винятки :)
Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко стурбований тим, що вітчизняна політика через ЗМІ майже витіснила українську культуру і духовність у свідомості молоді.

Як повідомляє прес-служба М.Томенка, про це він заявив учора, виступаючи перед освітянами під час робочої поїздки у Рівненську область.

«Проблема України полягає в тому, що в масовій культурі сьогодні політика витіснила культуру. Починаючи з телебачення і закінчуючи щоденним життям, країна живе виключно політикою, обговоренням політичних скандалів, протистоянь та світського життя політиків», - сказав М.Томенко.

На його думку, таке масове зацікавлення політикою, призвело до того, що молоде покоління нині більше знає про українські партії чи політиків ніж про традиції, культуру, історію чи українських митців. «Тому, коли ми говоримо про зміну принципів гуманітарної політики, ми мусимо мати на увазі, що в українському суспільстві культури і духовності повинно стати на порядок більше, а політики на порядок менше. І це стосується і засобів масової інформації, і щоденного життя», - сказав М.Томенко.

Продовжуючи тему заступник голови ВР наголосив, що пріоритетами та розвитком гуманітарної політики держави у щоденному житті культури і духовності повинно стати більше, ніж політики. При цьому М.Томенко пояснив, що саме тому його фонд «Справедлива країна» намагається реалізовувати гуманітарні проекти за допомогою яких повертати молодому поколінню, зокрема в школи та дитячі садочки, українську духовність і народні традиції виховання та освітнього процесу.

Він розповів, що черговим таким проектом стала «Слуханка для української малечі». Цей аудіо-диск створений для дітей. До нього увійшли казки, дитячі пісеньки, веснянки, лічилки, колядки, колискові тощо.

М.Томенко переконаний, що диск передовсім повинен допомогти в організації змістовного та основаного на кращих зразках української культури виховного та освітнього процесу вихователям дитячих садків та батькам. Після зустрічі з освітянами Рівненщини, цей диск було передано для всіх дошкільних освітньо-виховних закладів області.

Від “Аратти”. Нам особливо приємно зазначити, що основна аудиторія нашого порталу - саме молодь, і, як свідчить статистика відвідуваності, молоді люди цікавляться інформацією саме культурної та духовної тематики.

Манкурт — термін із тюркського міфу, популяризований Чингізом Айтматовим у романі «І довше століття триває день» (1980). Позначає людину зі стертою історичною памят'ю. За Айтматовим людину перетворюють в бездушне рабське створіння, повністю підпорядковане господарю, якщо вона забуває свою батьківщину, мову та історію.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Духовний світ»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо ви хочете, щоб життя посміхалося вам, подаруйте йому спочатку свій гарний настрій ”
Бенедикт Спіноза

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.