Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В Донецьку отруїли річку. Загинуло все живе

Довкілля Регіон: Донецька область 11925 переглядів

Опубліковано - 13.09.2006 18:58 | Всі новини | Версія для друку

Фото - www.tehnopolis.com.ua
Фото - www.tehnopolis.com.ua
В Слов'янському районі Донецької області невідоме підприємство отруїло річку Казенний Торець хлоридами і аміаком.

Про це повідомляє кореспондент ForUm’у з Донецька.

Вода набула синього кольору і характерного відразливого запаху. Риба і мікроорганізми знищені, раки вилізли на берег, де стали легкою здобиччю місцевих жителів. Проте фахівці СЕС рекомендують жителям району утриматися від вживання в їжу риби і раків, оскільки в їхньому м'ясі міститься велика кількість отрути. Міліція і санітарні служби прагнуть взяти під контроль ринки області, де у будь-який час може «спливти» отруєна здобич.

«Результати аналізів говорять про те, що води були забруднені органічними стоками. Наші фахівці обстежували прибережну смугу річки, але ніде не знайшли місця скидання. Виходить, що джерело знаходиться під водою», - повідомив головний державний санітарний лікар Слов'янської міжрайонної санепідстанції Сергій Моховик. Зараз Слов'янська міська прокуратура і екологічна прокуратура проводять розслідування інциденту і пошук винних. Подібні скидання в цьому районі вже траплялися, але масштаби носили більш скромний характер. В тих випадках винних не знайшли.

В самому Слов’янську недалеко від річки стоїть непрацюючий содовий завод, на якому накопичилася маса відходів виробництва у вигляді білого фосфору. Про небезпеку витоку звідти отруйних речовин не раз писала місцева преса. А напередодні стався вибух за п'ятдесят кілометрів від Слов’янська – на ВО «Стирол» в Місті Горловка. І прорвало якраз аміакопровід. Пошук винних продовжується.

«Північнодонецьке басейнове управління обіцяє найняти водолазів для дослідження дна річки і пошуку місця скидання, але поки що це всього лише обіцянки», - зазначив спеціаліст СЕС Геннадій Лещенко.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Довкілля»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.