Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Відкрита платформа для дебатів про сучасну культуру

Наші новини Регіон: м.Київ 19717 переглядів

Опубліковано - 13.09.2006 20:59 | Всі новини | Версія для друку

Автори проекту
Автори проекту "Відкрита платформа для дебатів про сучасну культуру, мистецтво та авторське право" Петро Мацкевич і Ксенія Сладкевич
Українське суспільство не має достатньої інформації про сучасну культуру. Це є бар’єром до сприйняття українцями справжніх цінностей і однією з причин «хохлятизації» України. З цієї ж причини європейці дуже мало знайомі з українською сучасною культурою та мистецтвом.

Завтра в Україні починаються дні «Французької осіні», культурну програму якої сьогодні було представлено Французьким культурним центром в Україні. Його директорка Аіша Керубі разом зі своїми працівниками була сьогодні ньюзмейкером на «Кальварійських посиденьках».

Точніше, вже не на «Кальварійських посиденьках», а на «Відкритій платформі». Там же (на цій самій «Відкритій платформі») також був представлений новий культурно-інформаційний інтернет-часопис «Культбіт», який має з’явитися 30 вересня.

Як відомо, півтора року в УНІАН періодично проходили «Кальварійські посиденьки». За цей час було обговорено багато різних тем, перепробувано різні форми роботи з різними ЗМІ і з різними цільовими аудиторіями (бібліотекарями, студентами, редакторами журналів).
Тепер за підтримки European Cultural Foundation, БФ «Фундація видавництва «Кальварія» й УНІАН буде відбуватися «Відкрита платформа для дебатів про сучасну культуру, мистецтво та авторське право».

Кожного тижня проходитимуть зустрічі з митцями, дискусії за участю видавців, письменників, юристів, представників громадських організацій, представників влади, будуть презентуватися новинки театру, музики, літератури, тренінги та семінари для редакторів і журналістів.

І це все робитиметься задля консолідації зусиль творчих особистостей, громадськості, недержавних громадських об’єднань, державних і комерційних організацій, а також мас-медіа для розвитку інформаційної інфраструктури сучасної української культури і мистецтва і створення відкритої платформи для розвитку діалогу між різними суспільними групами про культурний обмін.

Як виявилося, цей проект стартував власне на сьогоднішніх «посиденьках» і був представлений Петром Мацкевичем і Ксенією Сладкевич, які є його авторами.

В прес-релізі зазначено, що в Україні не розвинена інфраструктура культурницької сфери. Отже, українське суспільство не має достатньої інформації про сучасну культуру. І це є бар’єром до сприйняття українцями справжніх цінностей і однією з причин «хохлятизації» України. З цієї ж причини європейці дуже мало знайомі з українською сучасною культурою та мистецтвом.

«Щотижневі посиденьки в УНІАН» будуть обговорювати такі теми, як культурне середовище і окремі явища культури в усіх сферах, включно з рекламою і порнографією, авторське право, культура і бізнес та культура як бізнес, професійність і культура журналістів.

До речі, Петро Міцкевич відзначив, що журналісти в нас дуже некваліфіковані, а ЗМІ – зашумлені і подібні на забитий унітаз: вода може хлюпнути на вас, а не потекти за призначенням. А Ксенія Сладкевич заявила, що в нас досі немає сформованої сучасної української культури. Ні держави немає, ні культури. Але те, що немає культури, є більш небезпечним, бо без неї немає народу.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Наші новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Бог, що створив світ і все, що в ньому, бувши Господом неба і землі, не в рукотворних храмах живе ”
Діяння апостолів, 17, 24

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.