Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Парламентські слухання у справі Георгія Гонгадзе - “чергова гра політиків”, вважає мати вбитого журналіста

Світ навколо нас 8191 перегляд

Опубліковано - 15.09.2006 23:07 | Всі новини | Версія для друку

Георгій Гонгадзе із матір'ю...
Георгій Гонгадзе із матір'ю...
Парламентські слухання у справі Георгія Гонгадзе мати журналіста називає піаром політиків в переддень річниці зникнення сина.

Леся Гонгадзе: “Політикам потрібно щось сказати і засвітитись. Річниця зникнення мого сина - 6 років, а вони заявляють, що справа не буде доведена до кінця. Пан Мороз сказав, голова Верховної ради, що справа ніколи не буде розслідувана до кінця. До кого я маю мати претензії?”

Леся Гонгадзе не братиме участі у судових засіданнях, де на лаві підсудних - троє колишніх працівників міліції. Вона вважає суд нелегітимним. Мати вбитого журналіста заявила, що в моргу Генпрокуратури лежать останки не її сина, а тому хоче знати, що з ним сталось і де тіло Георгія.

Сьогодні Верховна Рада вирішила створити слідчу комісію для контролю за ходом справи про вбивство Гонгадзе.

Відповідну постанову ухвалили за результатами сьогоднішніх слухань про перебіг розслідування.

Ініціатором формування тимчасової парламентської комісії став колишній Генпрокурор України Святослав Піскун:

“Слідча комісія, яка була створена і прокуратура не змогли знайти спільної мови в сумісному розслідування цієї справи. Тому я вважаю, що якби депутати створили нову слідчу комісію по цій справі, можливо це б і допомогло прокуратурі розслідувати цю справу і інформувало б суспільство в тому об‘ємі, в якому можливо інформувати”.

Під час виступу у парламенті Генеральний прокурор України Олександр Медведько заявив, що відомство не має підстав для притягнення до відповідальності високопосадовців у справі Гонгадзе:

“В матеріалах справи немає таких даних, що ці голоси належать тим чи іншим посадовим особам. Там звучить “ймовірно належать”. А для того, щоб ми могли притягти до кримінальної відповідальності, нам треба не копії цих записів, а оригінали. І також відповідь Мельниченка на ті питання, які йому ставили слідчі, на які він або не захотів відповісти, або посилався на те, що він повинен узгодити цю ситуацію з матір’ю і дружиною загиблого. Тільки у сукупності доказів, які будуть зібрані по завершенні цієї експертизи, буде вирішене питання щодо притягнення до відповідальності”.

У відповідь колишній майор державної служби охорони Микола Мельниченко заявив протилежне:

“Я готовий сісти у в’язницю за розголошення державної таємниці, тому що тоді у в’язницю сяде і Кучма. Я готовий йому скласти компанію в цьому разі. Мене, будь ласка, не злякаєте цим. Я заявляю по справі, що я готовий надавати всі вичерпні свідчення на судовому слуханні тоді, коли визнають мої записи як речовий доказ. Я відповім на всі запитання, які мені будуть поставлені. Мені нема чого приховувати”.

Після того, як пан Мельниченко оприлюднив записи у кабінеті Леоніда Кучми, на яких екс-президент нібито дає наказ усунути журналіста Гонгадзе, екс-майор змушений був шукати політичного притулку у Сполучених Штатах Америки.

Наразі Апеляційний суд Києва розглядає справу щодо виконання вбивства журналіста Гонгадзе. Слідство у другій частині щодо встановлення замовників та організаторів цього злочину ще не завершене.

Журналіст Георгій Гонгадзе зник 6 років тому.

До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Слово, що йде від серця, проникає в серце”
Нізамі

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.