Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Влада Януковича намагається повернути часи темників

Назад в СРСР 6931 перегляд

Опубліковано - 16.04.2010 16:05 | Всі новини | Версія для друку

Влада Януковича намагається повернути часи темників
Влада Януковича намагається повернути часи темників
Нардеп-журналіст Володимир Ар’єв про свободу слова в Україні.

Міжнародна організація «Репортери без кордонів» занепокоєна погіршенням ситуації зі свободою слова після приходу до влади Віктора Януковича та його команди. «В останні три місяці відбулось серйозне повернення до залякування та фізичних нападів на журналістів, а також перевищення повноважень щодо мас-медіа», — зазначається у прес-релізі організації. «Репортери без кордонів» також стурбована ліквідацією Національної комісії з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі при Президентові України.

«Мій прогноз, про який я говорив ще до виборів президента, попереджаючи суспільство і колег про згортання свободи слова, нажаль, справдився», — прокоментував цю новину депутат Верховної Ради Володимир Ар’єв. — «Що тепер робити? Журналістам необхідно починати боротися, але тільки разом: об’єднуватись, виходити зі своїх «нірок», редакційних чи домашніх, створювати хоча б неофіційні організації, щоб координувати протидію наступу на свободу слова. Якщо цього не робити, професія журналіста просто припинить в Україні своє існування , бо це вже буде не журналістика, а пропагандистика, або розважальна журналістика», — вважає депутат.

«Журналісти мають звертатись в ті ж самі «Репортери без кордонів», писати до ПАРЄ про утиски свободи слова, звертатись до Єврокомісії, до посольств демократичних країн — постійно інформувати світ, в якому свобода слова не є порожнім словосполученням, про те, що робиться в Україні і як влада починає душити свободу», — закликав Ар’єв.

На думку нардепа, перші паростки придушення свободи слова вже можна спостерігати на телеканалах: «Тому що на телебаченні про нинішню владу сьогодні говориться, як про відомо кого — або дуже добре, або нічого».

Він зазначив, що влада пробує запровадити «темники», які існували за часів Кучми, коли з адміністрації Президента вказували журналістам, про що можна писати, а про що — зась. За словами депутата, телеканали вже отримують від влади вказівки про те, як варто висвітлювати події, і що говорити.

«Поки що це відбувається обережно. Але якщо це ковтається, значить далі буде ще гірше», — сказав Ар’єв.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо народ позбавити його історії, то через покоління він перетвориться на натовп, а ще через покоління ним можна буде управляти ”
Йозеф Геббельс

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.