Короткі характеристики соціотипів.

Етико-сенсорний екстраверт

«Психологічні аспекти в менеджменті: Типологія Юнга, соціоніка, психоінформатика» | © Каганець Ігор



Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/books_ua.php?text=13

Етико-сенсорний екстраверт (Гюго, ESFJ, Популяризатор)

А.
Його емоції сильні й колоритні. Щиру емоційність вважає природною й нормальною, тому воліє не стримувати своїх емоцій. Приємний співрозмовник. Любить застілля, веселощі. Даючи радість іншим, радіє сам. Гість — його улюбленець. Вміє зрозуміти, захопитися, схвалити, поспівчувати. Любить і вміє створювати комфорт. Вважає, що помешкання є комфортним лише тоді, коли в ньому у людини піднімається настрій. Вміло готує і вміє зі смаком сервірувати стіл. Не любить чекати, не терпить зволікання.

Більше говорить про добре, ніж про погане. Оптиміст. Його життєва філософія: "Краще пройти життєвий шлях не плачучи, а сміючись". Вірить у щасливу зірку для себе й своїх близьких. Любить галасливі компанії, де можна повеселитися досхочу. Йому подобається бути в гущі людей і в центрі їх уваги.

Не може сидіти без діла, постійно готовий до дій, весь час у русі. На будь-яку спробу зовнішнього тиску і замаху на його інтереси відповідає енергійною відсіччю.

Б. Надзвичайно товариські і комунікабельні, вони черпають енергію з людських відносин і схильні ідеалізувати всіх і все, з чим мають справу. Їхня гостинність не знає меж, вони готові перейти на “ти” вже після першої зустрічі. На суспільних заходах вони постійно турбуються про те, щоб всі почувались комфортно і не лишались осторонь від обговорюваних проблем. Душа у них завжди щира і відкрита, їм властиві безпосередні емоційні реакції. Це м’які, дещо сентиментальні люди. Вони сприймають різноманітні святкування (дні народження, річниці, ювілеї) як дійсно важливі події і зі смаком віддаються збудливій атмосфері свята. Проте іноді у них бувають гості приступи песимізму, коли їм доводиться енергійно відганяти привиди можливих катастроф і нещасть, то ж ці типи потребують постійного контролю над своїм незрозумілим передчуттям невмолимої біди.

В. Вибачливість і люб’язність, товариськість і комунікабельність — ось основне, що характеризує людей цього типу. Їхня увага найперше спрямована на конкретні подробиці діяльності як всієї організації, так і конкретних людей. Щедрі на зовнішні знаки уваги і підтримку, керівники цього типу пам’ятають дні народження всіх своїх підлеглих і намагаються прикрасити роботу приємними дрібничками. Вам не потрібно гадати, подобається щось людям цього типу чи ні — всі емоції відобразяться на їхньому обличчі, навіть якщо не буде промовлено жодного слова. Люди цього типу акуратні і дуже працездатні, вони вміють турбуватись про оточуючих.

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.