Демократія: кремлівська версія. Прокуратура РФ вважає опозицію посібниками терористів

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 18.05.2010 12:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10160

Генеральна прокуратура РФ включила Націонал-большевістську партію, ”непримиренну опозицію” і правозахисників до списку можливих посібників ісламських терористів.

Єврея Гарі Каспарова, всевітньо відомого шахіста, російска прокуратура призначила ісламським терористом

Про це пише російська газета ”Вєдомості”.

Відповідаючи на протокольне доручення комітету Державної думи РФ з безпеки, заступник генерального прокурора Віктор Гринь відзначив, що терористи за допомогою ЗМІ намагаються впливати на масову свідомість, «заохотити уявних «борців» за права людини, опозиціонерів, сепаратистів, учасників бандформувань».

Особливо Гринь виділив заборонену Націонал-большевістську партію - ”найбільш структуроване радикальне молодіжне об’єднання”. За словами заступника генпрокурора, в тісній взаємодії з офіційно забороненими нацболами діють інші об’єднання ”непримиренної опозиції” - ”Інша Росія” Гаррі Каспарова і РНДС Міхаіла Касьянова. Представник Генпрокуратури відзначив, що ці організації навчають людей «теорії і практиці силового протистояння правоохоронним органам на прикладі кольорових революцій в Грузії, Киргизії і в Україні».

Член комітету Держдуми з безпеки Геннадій Гудков, коментуючи відповідь Генпрокуратури на депутатський запит, висловив здивування, що прокуратура поставила офіційно визнані екстремістськими організації (НБП та ісламські сепаратистів) в один ряд з опозиційними організаціями, що діють в межах закону.

Запит Держдуми було відправлено до прокуратури за ініціативою депутата від ”Справедливої Росії” Семена Багдасарова, якого обурила стаття Алєксандра Мінкіна ”Повсталі з сортиру”, надрукована в ”Московському комсомольці” після березневих терактів в столичному метро. Крім Багдасарова незадоволеність цією публікацією висловлювали голова Держдуми Борис Гризлов і спікер Ради Федерації Сєргєй Миронов.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.