Творча робота призводить до хронічного стресу, - дослідження

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 18.06.2010 01:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10514

Творча діяльність приносить не тільки задоволення від самовираження, але й може призвести до певних психічних проблем, стверджують дослідники з Університету Торонто (Канада)

Соціологи опитали понад 1200 чоловік з творчою роботою, що вимагає креативності та особистого підходу до справи.

Вони задавали їм питання: «Як часто у вас є можливість дізнатися нові речі?», «Як часто у вас є можливість вирішувати проблеми?», «Як часто ваша робота дозволяє вам розвивати ваші навички і здібності?», та т.п.

Згідно з результатами дослідження, творчі особистості більш імовірно відчувають надмірний тиск на роботі, відчувають, що трудове навантаження їм не під силу. Також вони частіше отримують пов'язані з роботою електронні листи, смс-повідомлення та дзвінки поза робочим часом, повідомляє АМІ-ТАСС.

Креативні люди частіше намагаються поєднувати роботу і домашні справи, що призводить до конфлікту між особистим життям і робочими обов'язками, кажуть експерти.

Люди з творчою роботою частіше думають про свою справу вдома, а отже, їх робочий день не нормований і триває 24 години на добу. На думку фахівців, такі стресові моменти творчості відволікають від позитивної сторони умов роботи.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.