У Криму розробили чергову концепцію розвитку сільського туризму

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 7.07.2010 01:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10678

Представники Програми розвитку та інтеграції Криму ООН презентували проект концепції розвитку сільського туризму в Криму.

Як розповіли в Кримському агротехнологічному університеті, на базі якого проводилася презентація, концепцію почали розробляти в березні і в червні її проект був готовий. У його рамках було проведено дослідження попиту та пропозиції, зроблені експертні запити до профільних міністерств, громадських організацій, повідомляють “Новини Криму”.

«Розроблена концепція розглядає сільський туризм як сучасний і ефективний інструмент розвитку сільських територій і боротьби з бідністю. Реалізація концепції дозволить створити нові робочі місця і підвищити доходи сільських жителів, збільшити надходження до місцевих бюджетів, покращити соціальну інфраструктуру, зберегти пам'ятки і звичаї півострова», - вважають розробники.

У створенні концепції брали участь представники профільних міністерств, органів місцевого самоврядування і власники об'єктів зеленого туризму.

Проект повинен послужити основою для створення республіканської програми розвитку сільського туризму. Зараз концепція обговорюється експертами за допомогою спеціального Інтернет-ресурсу.

В свою чергу, ми хочемо нагадати, що в 2005 році Мнінстерством економіки АРК вже була схвалена концепція розвитку сільського туризму на півострові. Та концепція зазначила, що через відсутність реклами, слабкого сервісу, браку знань, відсутності професійної організації і грамотного розподілу ресурсів різнопланові ініціативи по розвитку сільського туризму АРК виявилися малоефективними і нездатними задовольнити сучасні потреби вітчизняних та іноземних туристів. Навіть «закордонні» проекти виявилися малоефективними через відсутність скоординованих дій.

Зовсім недавно, про що ми повідомляли, туроператори ініціювали проведення акції «Моя Батьківщина – не совок» для покращення туристичного іміджу України.

За словами голова комісії з внутрішнього й в`їзного туризму Асоціації лідерів турбізнесу України Бориса Зелінського, це спроба боротися з іміджем Криму як «совковим» місцем, у якому надаються туристичні послуги низької якості.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.