На італійських курортах заборонено будувати замки з піску, годувати голубів і пірнати

Автор/джерело -  © NEWSru.ua



Дата публiкацiї - 7.07.2010 16:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10692

Відтоді, як Сильвіо Берлусконі надав місцевій владі додаткові повноваження для боротьби зі злочинністю і антигромадською поведінкою, було запроваджено близько 150 заборон, які слід знати тим, хто збирається провести відпустку в Італії.

У місті Віджевано в провінції Павія цього тижня молодій парі був виписаний штраф у розмірі 320 євро за те, що вони присіли на сходи пам'ятника. Молоді люди стверджують, що їм стало спекотно і захотілося трохи відпочити. Вони могли б зайти в кафе, але оскільки їм не хотілося ні їсти, ні пити, то вирішили заощадити по п'ять євро, які б з них взяли за склянку води.

Однак ці пояснення не переконали чиновників. У міськраді стверджують, що величезні суми грошей платників податків йдуть на прибирання міста та історичних пам'яток, які "засиджуються" роззявами.

На курорті Еболі заборонено цілуватися за кермом. Це порушення карається штрафом у розмірі 500 євро.

У місті Ераклеа, неподалік Венеції, не можна будувати замки з піску на пляжі, оскільки це може перешкодити людям, які йдуть купатися. Це порушення може каратися штрафом до 250 євро.

До речі, на багатьох італійських пляжах заборонено пірнати. Ця безневинна розвага може обійтися в суму від 100 до 1 тисячі євро.

Слід десять разів подумати, перш ніж закурити на пляжі Сардинії. Затягування може обійтися в 360 євро.

На острові Капрі забороняється носити дерев'яні черевики, які, голосно стукаючи об бруківку, можуть порушити відпочинок місцевих жителів і туристів.

У Бергамо карається грошовим штрафом в розмірі 330 євро годування голубів, за той же проступок у Венеції доведеться заплатити 500 євро. А в місті Чезена забороняється підгодовувати бродячих кішок.

Італійська преса вкрай незадоволена тим, як плодяться все нові і нові заборони і закони. Журналісти звинувачують Берлусконі в тому, що він намагається натягти на Італію бюрократичну гамівну сорочку часів Муссоліні.

Італійське правосуддя також з усією суворістю закону намагається боротися з покупцями, які купують контрафактний товар. На початку червня в курортному місті Єзоло 65-річна австрійська відпочивальниця була оштрафована на тисячу євро за покупку контрафактної сумки у вуличного торговця.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.