МАУП закривають

Автор/джерело -  © Ринок.biz



Дата публiкацiї - 2.10.2006 20:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1076

Міжрегіональна академія управління персоналом, крупний недержавний вуз України, звинувачує Міністерство освіти та науки, зокрема міністра Станіслава Ніколаєнко в спробах безпідставного закриття вузу.

“Міністерство фактично безпідставно намагається знищити МАУП, як вуз. Це політичне замовлення”, - сказав ректор академії Микола Головатий. За його словами, Міносвіти протягом місяця провело три спеціальні перевірки вуза, в результаті чого було безпідставно прийнято рішення відмовити МАУП в видачі 4,655 тис. дипломів державного зразка для випускників 2005-2006 року. Він також додав, що ініціаторами перевірки виступили депутати Верховної Ради, а про перевірки керівництво вузу не було попереджене.

Окрім того, проектом рішення Державної акредитаційної комісії Міносвіти (ДАК) було рекомендовано анулювати ліцензії 32 підрозділам МАУП.

В МАУПі вважають це грубим порушенням законодавства та норм ведення бізнесу, зазначаючи, що дії Ніколаєнко спрямовані на ліквідацію МАУПу і перерозподілу ринку освітніх послуг на користь деяких недержавних вузів. За оцінкою МАУП, щорічний обсяг ринку освітніх послуг недержавних вузів складає понад 2 млрд. гривень, державних вузів – 7 млрд. гривень.

Зараз в недержавних вузах навчається понад 370 тис. студентів. В МАУП навчається близько 57 тис. студентів, а випускається щорічно близько 15 тис. спеціалістів.

Від "Аратти": ми вже багато писали на зазначену тему. До сказаного можемо додати, що і ректор, і керівний склад МАУПу, і багато викладачів, мають чітко визначену громадянську позицію та політичні переконання. Останні вибори наочно показали, що вони, ця позиція й політична орієнтація явно не співпадають із ідеологічними переконаннями (якщо такі є) й міністра, й правлячої більшості. А відтак - як би хтось із керівних осіб не намагався надати тому всьому вигляд виключно адміністративний, тим не менше, політичний підтекст зазначеної акції очевидний. Із ленінським запахом "Красной Москви".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.