Проти українців у Дніпропетровську застосували спецназ, щоб ті не дратували російського громадянина Гундяєва

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 24.07.2010 23:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10898

Міліція Дніпропетровська затримала біля міського аеропорту 38 людей за участь у пікеті проти приїзду патріарха Московського Кіріла.

Серед затриманих опинилися 30 активістів Української народної партії і вісім прихильників ВО Свобода, повідомляють прес-служби цих політичних сил.

За словами голови обласної організації УНП Анатолія Скоринського, затримані на автобусі були доставлені в Бабушкінський райвідділ міліції Дніпропетровська, де їх протримали близько трьох годин. За його словами, складено два адмінпротоколи - про порушення правил проведення масових заходів та про опір співробітникам міліції. Скоринський зазначив, що адмінпротокол про опір співробітникам міліції він не підписав, тому що це не відповідає дійсності. "Ніякого опору міліції з нашого боку не було", - підкреслив він.

Судове засідання за складеними адмінпротоколами попередньо призначене на понеділок, 26 липня.

У свою чергу начальник Центру громадських зв'язків ГУ МВС у Дніпропетровській області Олексій Щербатов підтвердив факт затримання пікетувальників, проте назвав іншу кількість затриманих: в Бабушкінський райвідділ міліції доставлено 10 людей.

Крім того, "Беркут" затримав вісім активістів ВО Свобода. За словами керівника Дніпропетровської районної організації ВО Свобода Олександра Бердо, затримання членів його організації було незаконним.

"Вісім членів Свободи були затримані незаконно. У нас не було ніяких гасел, ми просто хотіли подивитися на Кирила. Нас незаконно фотографували і намагалися оформити якісь документи. У міліції ми не давали свідчень, так як співробітники розмовляли з нами російською мовою. Ми вимагали, що б з нами спілкувалися на державній - українській ", - сказав Бердо.

23 липня Дніпропетровський окружний апеляційний суд заборонив УНП проводити пікети у зв'язку з приїздом Патріарха Кіріла.

Також вже повідомлялося, що Окружний адміністративний суд Києва заборонив проведення акцій протесту під час перебування в столиці 25-28 липня патріарха Московського Кіріла.

Нагадаємо, предстоятель Російської православної церкви патріарх Кіріл перебуває в Україні з восьмиденний візит. У рамках візиту він вже відвідав Одесу, заплановано також відвідання Дніпропетровська та Києва.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.