Сьогодні українці шанують державний прапор

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 23.08.2010 11:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11177

Сьогодні Україна відзначає День Державного прапора, встановлений 2004 року указом Президента Леоніда Кучми «на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України».

На території штабу Військово-морських сил України в Севастополі, а також на кораблях і в берегових частинах ВМС із нагоди свята відбудеться урочисте підняття Державного прапора.

Представники українського флоту візьмуть участь і в урочистому піднятті Державного прапора над будинком Севастопольської міської держадміністрації.

А в Тернополі вчора встановили рекорд України, розгорнувши національний прапор завдовжки 9,5 кілометрів. Стяг тримали близько 2 тисяч молодих людей-ровесників Незалежності, які приїхали до Тернополя з усієї області, а також усі охочі.

У Києві сьогодні партія «За Україну» має намір розгорнути на мості Патона в столиці синьо-жовту стрічку, яку назвали «найдовшою синьо-жовтою стрічкою України».

Але ця стрічка буде завдовжки тільки 1 кілометр 700 метрів.

Стрічка має символізувати об’єднання обох берегів Дніпра під національною символікою. Її після закінчення акції розріжуть на частини, які роздадуть учасникам.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.