Третина планети до 2100 року буде пустелею

Автор/джерело -  © “Освітній портал”



Дата публiкацiї - 7.10.2006 00:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1120

Експерти з клімату винесли найпохмуріший прогноз щодо наслідків глобального потепління із всіх висунутих раніше - третина планети до 2100 року буде пустелею.

Посуха, що загрожує життю мільйонів, пошириться на поверхні Землі вже в нашому столітті, сказано в новому прогнозі провідних кліматологів Центру кліматичних прогнозів та аналізу імені Хедлі при метеослужбі Великої Британії.

Це один із найпохмуріших на сьогоднішній день прогнозів, що стосуються можливих результатів підвищення температур в усьому світі, але й він може бути недооцінкою, заявили вчені. Дослідники вважають, що опустелювання може відбуватися в різних частинах земної кулі, але найбільше постраждають ті області, де пустелі вже існують, зокрема, в Африці. При цьому в багатьох країнах унеможливиться сільське господарство. Тому мільйонам тубільців загрожує голод.

Висновки, обнародувані на конференції з клімату в рамках з'їзду партії консерваторів у Борнмуті, привернули здивовану та перелякану увагу гуманітарних організацій та фахівців з розвитку, які побоюються, що це сильніше за все вдарить по бідняках у країнах, які розвиваються.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.